Novo doma: Opel Vivaro

Aktualno, Novo doma

Tudi na slovenske ceste je zapeljal Opel Vivaro. Njegova druga generacija združuje uporabnost lahkega gospodarskega vozila, prednosti pisarne na kolesih ter udobje in oblikovno privlačnost osebnega avtomobila. Že Vivaro prve generacije je bil izjemno priljubljen in je sodil med vodilna vozila na evropskem trgu lahkih gospodarskih vozil.  Novi Vivaro ima vse, kar je potrebno za uspeh. […]

Železniški muzej je gostil predstavitev novega Vivara

Tudi na slovenske ceste je zapeljal Opel Vivaro. Njegova druga generacija združuje uporabnost lahkega gospodarskega vozila, prednosti pisarne na kolesih ter udobje in oblikovno privlačnost osebnega avtomobila. Že Vivaro prve generacije je bil izjemno priljubljen in je sodil med vodilna vozila na evropskem trgu lahkih gospodarskih vozil. 

Novi Vivaro ima vse, kar je potrebno za uspeh. Njegove številne različice so daljše, z večjim tovornim prostorom, voznikov delovni prostor se postavlja z najsodobnejšimi tehnologijami, med katere sodi informacijsko zabavni sistem IntelliLink z uporabniku prijaznim navigacijskim sistemom. Številni drobnimi detajli pa ga hitro spremenijo v mobilno pisarno. Novi Vivaro je tudi ekstremno gospodaren, saj ga poganjajo motorji z odločno zmanjšano porabo goriva, ki znaša vsega 5,7 l/100 km. Tudi glede izpusta CO2 je z vrednostjo 149 g/km najboljši v razredu. Novi Vivaro je tako sočasno prijazen do lastnikove denarnice in okolja.

Železniški muzej je gostil predstavitev novega Vivara

Železniški muzej je gostil predstavitev novega Vivara

Z napredno tehnologijo motorjev je Vivaro gospodarno in zmogljivo vsestransko gospodarsko vozilo. Dva nova turbo dizelska motorja sta na voljo s štirimi stopnjami zmogljivosti, za hitro pospeševanje tudi takrat, ko je Vivaro popolnoma naložen. Motorno ponudbo sestavljata motorja 1.6 CDTI (66 kW/90 KM in 85 kW/115 KM) in dve različici sofisticiranega motorja 1.6 BiTurbo, s sekvenčno tehnologijo dveh turbinskih polnilnikov največje moči 88 kW/120 KM, oziroma 103 kW/140 KM. Z dvema turbinskima polnilnikoma združuje motor izjemne zmogljivosti in majhno porabo goriva. V kombiniranem ciklu je poraba goriva novega turbo dizelskega motorja manjša za približno liter na 100 kilometrov. Poraba goriva motorja BiTurbo znaša 5,7 litra na 100 kilometrov ob izpustu 149 g CO2/km.Tako je novo Oplovo gospodarsko vozilo po porabi goriva najboljše v razredu. Poseben program delovanja »eco« zagotavlja ob vsem tem še dodatne prihranke pri porabi goriva.

S posebej sofisticiranim podvozjem in številnimi varnostnimi sistemi prenese novi Vivaro moč in navor svojih pogonskih sklopov brez težav v popolnosti na cesto. Ob zavornem dodatku ABS, je vozilo opremljeno še z elektronskim razdelilnikom zavorne sile EBD (Electronic Brake-force Distribution), sistemom pomoči vozniku ob zaviranju v sili EBA (Emergency Brake Assist), sistemom pomoči pri speljevanju navkreber HSA (Hill Start Assistant), elektronskim programom stabilnosti ESP (Electronic Stability Program) oplemenitenim s sistemom nadzora zdrsa gnanih koles TC (Traction Control) in sistemom dušitve bočnega nihanja vozila (Roll Over Mitigation).

Sodobni sistemi pomoči vozniku zagotavljajo sproščeno in varno vožnjo. Poleg že naštetih sistemov skrbijo za to še potovalni računalnik, omejevalnik hitrosti in sistem pomoči pri parkiranju Park Pilot. Vozniku je na voljo tudi izboljšan pogled na dogajanje za vozilom s kamero zadaj in poseben uporaben varnostni dodatek, veliko konveksno vzvratno ogledalo v sopotnikovim senčniku, ki ga je mogoče nastaviti tako, da vozniku odkriva pogled v mrtvi kot.

2014 10 28_Novi-Opel-Vivaro-1

Uporaben in udoben znotraj, robusten in eleganten zunaj prinaša novi Vivaro med lahka gospodarska vozila Oplovo nagrajevano filozofijo oblikovanja »umetnost klesanja združena z nemško natančnostjo«. Tako bo nove kupce pritegnil že z oblikovno privlačnostjo. Z veliko, vpadljivo masko motorja, izstopajočimi lučmi in razpotegnjeno oblikovno zarezo na boku je zunanjost, z Oplovim velikokrat nagrajevanim oblikovnim jezikom sodobno elegantna. Dnevne luči v značilni Oplovi obliki krila dajejo Vivaru poseben pečat s tehnološko naprednimi LED diodami. S čistimi, praktičnimi potezami zadnjega dela je izpostavljena robustnost, ki zagotavlja uporabnikom Vivara trajno brezhibno delovanje iz dneva v dan.

Kupci bodo lahko izbirali med tremi izvedbami opremljenosti in 11 barvami karoserije. Od prihoda na trg dalje bodo na voljo tudi posebne barve vozil za posebne namene, s katerimi bodo Vivari skladni s sleherno namembnostjo in poslovno uporabo.

Izpostavljeno:

  • Začetek prodaje pri slovenskih Oplovih pooblaščenih prodajalcih: 14. November 2014
  • Opel Vivaro – št. reg. vozil v Sloveniji 1-9/2014: 287 (20,93% segmenta); plan prodaje 2015: cca 400 vozil
  • Vstopna cena Vivara: 21.273 evrov;  (ostale cene najdete na priloženem ceniku).
  • Vstopni model (s kampanjo 2700 evrov):