Novo doma: Opel Insignia

Aktualno, Novo doma, Novosti

Po svetovni predstavitvi na Frankfurtskem salonu je v Slovenijo včeraj ponosno zapeljala prenovljena Opel Insignia. Tokrat v limuzinski različici, kombilimuzinski in prvič tudi kot Sports Tourer.

Po svetovni predstavitvi na Frankfurtskem salonu je v Slovenijo včeraj ponosno zapeljala prenovljena Opel Insignia. Tokrat v limuzinski različici, kombilimuzinski in prvič tudi kot Sports Tourer. 

insignia (2 of 2)

Opel je s 2700 spremenjenimi deli napovedal, da gre za novo, drugo generacijo Opel Insignie. Od začetka prodaje leta 2009 so uspeli izdelati več kot 600.000 Insignij, kar pomeni, da gre za izjemno pomemben avtomobil za znamko. Ali gre za novo generacijo ali zgolj prenovo presodite sami. Je pa Insignia pred zahtevno nalogo, preseči rezultate predhodnice, ki je bila izjemno uspešna. Uspelo ji je namreč osvojiti naslov Evropski avto leta in hkrati se je uspela zasidrati tudi v srca Slovencev.

Glavne sprembe so v motorni ponudbi, močno spremenjeni in izboljšani notranjost, premium izgledom zunanjost ter nadgradnjo varnostnih sistemov. Prepoznavna Oplova maska motorja, s sijočo kromirano površino je sedaj nižja in širša. S tem poleg ostalega poudarja odločne poteze pokrova motorja. Označuje jo tanjša prečka z logom znamke, ki na straneh usmerja pogled proti novim lučem. Luči izdelujejo v podjetju Hella Saturnus v Ljubljani.  Ta dajejo celoti novo podobo z vidnimi kromiranimi poudarki halogenih ali bi-ksenonskih modulov svetil obrobljenimi s črnimi elementi visokega sijaja.

Notranjost je bila po pričakovanjih deležna največjih sprememb. Za Insignio je razvit povsem novi, informacijsko zabavni sistem. Sistem nove generacije je mogoče nadzirati in upravljati preko barvnega, osem plačnega zaslona na dotik. Iz izhodiščnega menija dosega voznik glavne funkcije in podmenije, kot so izbira radijskih postaj, pregledovanje naslovov pesmi, povezavo s pametnim telefonom ali 3D mapo navigacijskega sistema s pomočjo prsta, stikal na volanskem obroču, glasovnega upravljanja ali povsem novega sistema upravljanja na dotik, ki cel oprepozna pisavo. Ob tem je mogoče informacijsko zabavni sistem povsem individualizirati z do 60 različnih osebnih nastavitev in izborov (glasbeni izbor, telefonski imenik, naslovi shranjeni v navigacijskem sistemu), ki jih je mogoče tudi shraniti.

Novosti so tudi pri motorni paleti. Mogoče je izbirati med motorji treh goriv, bencina, plinskega olja in LPG (utekočinjen naftni plin), z največjimi močmi od 81 kW/110 KM do 239 kW/325 KM. Insignia 2.0 CDTI je ob vsem tudi »eko«, saj je prvakinja omejene porabe goriva. Njen novi dvolitrski turbo dizelski motor dveh zmogljivostnih stopenj, 88 kW/120 KM in 103 kW/140 KM. Dizelsko ponudbo zaokroža motor 2.0 BiTurbo CDTI z največjo močjo 143 kW/195 KM.  Vstopni bencinski motor ob začetku prodaje zastopa izjemno čist (Euro 6) 1.4 turbo s šestostopenjskim ročnim menjalnikom in Start/Stop sistemom. Doseže največjo moč 103 kW/140 KM in 200 Nm navora (220 Nm s funkcijo overboost), a porabi le 5,2 litra goriva na 100 km in izpusti v ozračje 123 g/km CO2. Zanimivo, posebej gospodarno alternativo predstavlja Insignia 1.4 LPG (LPG – Liquefied Petrolium Gas = utekočinjen naftni plin – UNP) z največjo močjo motorja 103 kW/140 KM in največjim navorom 200 Nm. Tako kot izvedba na bencin je motor, ki deluje na LPG s sestavo izpušnih plinov v skladu z prihajajočimi, izjemno zaostrenimi merili Evro 6.

insignia (1 of 2)

Nova različica Insignia Country Tourer

Če je Sports Tourer na eni strani eleganten družinski in poslovni karavan, je pri Insignii Country Tourerju toliko bolj izpostavljena želja po avanturi. Presega omejitve, ki jih postavljajo mesta in omrežje asfaltiranih cest. Med posebne dodatke in prepoznavne elemente sodi zaščita pod vozilom, spredaj in zadaj, v kombinaciji z izstopajočimi obrobami blatnikov okoli koles, spodnjimi deli bokov in dvojna izpušna cev. Najsodobnejši sistem pogona na vsa kolesa zagotavlja izjemen oprijem ter natančno vodljivost v vseh razmerah vožnje. Opremljena je še z zmogljivimi motorji s turbinskimi polnilniki, kot sta dvolitrski motor SIDI z neposrednim vbrizgom goriva z največjo močjo 184 kW/250 KM in vrhunski motor 2.0 BiTurbo CDTI. Oba z največjim navorom 400 Nm.

Cena za vstopni limuzinski model je 23.350 EUR, sports tourer 2.0 CDTI pa 34.700 EUR.