Novo doma: Kia Ceed Sportswagon (prestolonaslednik družinskih karavanov C razreda?)

Novo doma, Top

Kot smo že ugotovili s pred dvema mesecema predstavljenim Ceedom je tretja generacija velik korak naprej v želji po vrhu svojega segmenta. Z bolj prostorno, družinsko različico imenovano Ceed Sportswagon, pa se lahko zgornje veje drevesa C segmenta močno zatresejo.

KIA Ceed SW

Na sprednjem delu vozila pri karavanski različici ne boste našli sprememb. Ima značilne led luči v obliki ledenih kock in jemlje športni oblikovalski značaj po Stingerju, kar mu da bolj dinamičen izgled kot predhodniku. Je 20 milimetrov širši, 23 milimetrov nižji ter ima daljši zadnji previs (115 mm) kot predhodnik. Podaljšal se je za 95 milimetrov, kar mu z bolj ravnimi linijami doda občutno večji prtljažnik.

Stranske ravne linije  avtomobil vizualno podaljšajo in skupaj s širšim C stebričkom poudarijo videz nazaj zamaknjene kabine, kar ustvari eleganten videz zgornje okenske linije v obliki polmeseca. Na izbiro imate dve vrsti jeklenih in dve vrsti aluminijastih platišč ter dvanajst barv karoserije.

V kabini ni sprememb glede na “hatchback-različico”. Uporabljeni materiali so prijetni, delujejo kakovostno ter so trdno spojeni. Več o tem smo pisali že ob predstavitvi kombilimuzinske različice.

Prtljažni prostor se je povečal s 528 na 625 litrov, kar ga postavlja ob sam bok najprostornejšim karavanom tako C kot D razreda. Prtljažno dno in spodnji rob prtljažne odprtine sta precej nižja, kar olajša nalaganje težjih stvari v prtljažnik. K uporabnosti prtljažnega prostora pripomorejo tudi zadnji sedeži, ki so na osnovnih različicah deljivi v razmerju 60:40, na višjih pa v 40:20:40 in se podrejo z enim samim potegom ročice ter tvorijo povsem ravno dno skozi celotno dolžino avtomobila. Dno prtljažnika pod sabo skriva tudi dodaten predal za manjše stvari. Našli boste tudi kljukice, kamor lahko obesite vrečke iz trgovine ter tako preprečite, da bi se stvari prevračale po prtljažniku. Opcijsko si lahko izberete tudi sistem tirnic s pregrado za prtljažnik.

Na voljo so štirje pogonski agregati, vsak izmed njih pa že ustreza standardu o omejitvah emisij, ki bo stopil v veljavo septembra leta 2019.

Cene modelov z bencinskim motorjem se začnejo pri 20.690 € in končajo pri 25.590 €

Cene modelov z dizelskim motorjem se začnejo pri 24.190 € in končajo pri 30.509 €

Te cene so trenutno znižane zahvaljujoč VAUUU popustu, ki vam od končne cene odšteje še 3200 €.

Če vozilo plačate z gotovino vam poleg VAUU popusta odbijejo še 1500 €.

Če se odločite vozilo odplačevati s KIA BONUS financiranjem vam omogočijo finančni leasing z dobo vračila 84 mesecev ter popustom 3000 € na VAUUU ceno vozila.

Končna cena vašega osnovnega bencinskega Ceeda SW je lahko 14.490 €,dizelskega pa 17.990 €.