Novo doma: Kia pro_cee’d GT in cee’d GT

Aktualno, Novo doma, Novosti

Slovenija je bogatejša za nove izvedbe Kiinega modela cee’d. Sedaj lahko naročite tri nove različice; klasičen trivratni pro_cee’d in našpičena pro_cee’d GT in cee’d GT.

Slovenija je bogatejša za nove izvedbe Kiinega modela cee’d. Sedaj lahko naročite kar tri nove različice; klasičen trivratni pro_cee’d in našpičena pro_cee’d GT in cee’d GT.
 
Kia pro_cee’d GT in cee’d GT sta znamkina najzmogljivejša modela v vsej njeni zgodovini.
Tako kot večino delov imata Kia pro_cee’d GT in cee’d GT tudi enako dolžino (4.310 mm), širino (1.780 mm) in medosno razdaljo (2.650 mm) kot ostali cee'di.

Tako kot večino delov imata Kia pro_cee’d GT in cee’d GT tudi enako dolžino (4.310 mm), širino (1.780 mm) in medosno razdaljo (2.650 mm) kot ostali cee’di.

Oblikovana v Evropi pod vodstvom predsednika in glavnega oblikovalca, Nemca Petra Schreyerja, oba GT modela zaznamujejo sprednja maska in obrobe luči, zajetnejši odbijači, 2 LED dnevne luči v obliki 4 ledenih kock, nove meglenke, dvojna izpušna cev, večja 18-palčna platišča, atraktivne rdeče zavorne čeljusti in kar nekaj posebnih detajlov. V kabini sta GT modela serijsko opremljena z Recaro športnimi sedeži, alu stopalkami, inštrument ploščo prevlečeno s TFT nanosom in 7-inčnim dirkaško nastrojenim merilnikom, kar ustvarja bolj dinamično kabinsko vzdušje za voznika in sopotnike. Prvič bo pri Kii inštrumentna plošča, kjer si bo voznik lahko izbiral med dvema načinoma prikazovanja podatkov – ‘analogni’ način prikazuje tradicionalni merilnik hitrosti in potovalne informacije, ter ‘GT’ način, ki z rumenimi številkami prikazuje hitrost vozila na velikem števcu in manjši merilnik na levi strani, ki prikazuje obremenjenost turbine.
Kia pro_cee’d GT in cee’d GT prav tako prihajata s 7-letno garancijo (oz. do 150.000 km) za celo vozilo tako kot vsi ostali Kiini modeli in sta edini visokozmogljivostni vozili na svetu s takšno garancijo.

Kia pro_cee’d GT in cee’d GT prav tako prihajata s 7-letno garancijo (oz. do 150.000 km) za celo vozilo tako kot vsi ostali Kiini modeli.

Nova GT modela poganja nova različica Kiinega 1,6-litrskega GDI motorja s turbopolnilnikom in ojačanimi notranjimi komponentami. Moč in navor sta dramatično povečana (v primerjavi z motorjem brez turba), z največjo močjo 150 kW (204 KM) (+51%) in navorom 265 Nm (+61%). S serijskim šestopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji pogonski par GT za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 7,7 sekunde in dosega največjo hitrost 230 km/h. Zahvaljujoč največjemu navoru, ki je na voljo že od 1.750 vrtljajev na minute za pospešek od 60 do 100 km/h v 4. prestavi potrebuje 5,4 sekunde, od 80 do 120 km/h v 5. prestavi 7,3 sekunde, od 80 do 120 km/h v 6. pa 8,8 sekunde.
 
GT-jeva pogon in šasija sta nastala v Koreji in nato razvita skozi zahtevna testiranja na cestah in stezah na različnih koncih Evrope. Zaradi končne prilagoditve vodljivosti izključno evropskim cestam (GT izvedenki sta, tako kot ostale 3 cee’dove izvedenke, namenjeni izključno Evropi) je preizkusni program med drugim vključeval 160.000 prevoženih kilometrov po nemških avtocestah pri povprečni hitrosti 150 km/h. Zaradi testov vzdržljivosti so Kiini testni vozniki z GT-ji med drugim prevozili tudi 480 krogov po 21 km dolgi stezi Nürburgring Nordschleife.
 
Dodelave sistema vzmetenja GT-ju zagotavljajo visoke zmogljivosti in se popolnoma ujemajo z dinamičnimi značilnostmi, ampak obenem še vedno omogočajo kakovost vožnje. Trdnost sprednjega odbijača je povečana za 30% pri raztezanju in 10% pri mečkanju, medtem ko je zadaj povečana 50% pri raztezanju in 20% pri mečkanju. Vzmeti so spredaj in zadaj ojačane za 10%, zadnji stabilizatorji pa so debelejši 18 mm do 19 mm, prav tako je sprednje vzmetenje izboljšano zaradi ojačanih sprednjih gumijastih nosilcev rok. Zahvaljujoč tem spremembam so Kiini inženirji zmanjšali podkrmiljenje in nagibanje karoserije, kar omogoča boljšo vodljivost vozila. Rahla dodelava ABS sistema, skupaj s širšimi 18-palčnimi Michelinovimi pnevmatikami z merami 225/40 R18, omogoča GT-ju, da je njegova zavorna razdalja od 100 do 0 km/h le 36,4 metra. 
 
Da bi proslavili prihod novega visokozmogljivega modela so pri Kii proizvedli omejeno izdajo 500 primerkov z edinstvenimi podrobnostmi. Vsak Kia pro_cee’d GT 1st Edition prihaja v beli barvi (trije nanosi) in je opremljen z 18-palčnimi črnimi svetlečimi alu platišči, svetlečimi stranskimi ogledali, nerjavečimi vstopnimi pragovi z rdečim GT logom in edinstveno številko, rdečo osvetlitvijo stopalk in preprogami z rdečimi šivi.
 
Pro_cee’d GT, ki je prišel na slovenski trg malce pred petvratno različico GT-ja, vas bo stal v osnovi 27.450 evrov. Doplačati je mogoče še boljšo barvo in navigacijo.
 
Manj prostora namenjamoa klasičnemu trivratnemu pro_cee’du, ki se je sočasno pojavil v Sloveniji. Le ta z bencinskim motorjem 1.4 CVVT in opremo LX Fun stane 12.700 evrov. Osnovni dizel je 1.4 CRDi z enako opremo in je potrebno zanj odšteti 14.020 evrov.