GHD Buzet 2013: Prek prvak

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aleš Prek je na hrvaški GHD Buzet, ki je štela tudi za slovensko prvenstvo, osvojil nov naslov domačega prvaka. Na dirki se je sicer ubadal s težavami svojega sekvenčnega menjalnika na Porscheju. Ubranil je z malo sreče prednost pred Raspetom, ki je imel težave z motorjem in Bubničem.

Slovenec Aleš Prek je na hrvaški gorsko-hitrostni dirki Buzet, ki je štela tudi za slovensko prvenstvo, osvojil nov naslov domačega državnega prvaka.

Na dirki na Gorjancih se je sicer ubadal s težavami svojega sekvenčnega menjalnika na dirkalnem Porscheju, a kljub temu uspel minuli vikend ubraniti prednost v skupnem točkovanju. Le to mu je uspelo tudi s pomočjo kančka sreče. Prednost pred Radom Raspetom (Mitsubishi Lancer EVO VIII) je uspel obdržati tudi zaradi težav slednjega, ki je imel težave z motorjem in Milanom Bubničem (Lancia Delta HF Integrale). V generalcu je sicer Prek osvojil 24. mesto.

ales prek ghd buzet 2013

Sicer najhitrejši dirkač naše krvi ta vikend na Hrvaškem je bil Patrik Zajelšnik s prototipom Norma M20 F, saj je dosegel kar tretje mesto v skupni razvrstitvi dirke. Pred njim sta se uvrstila drugouvrščeni, sicer zmagovalec GHD Ilirska Bistrica, Miloš Benež s svojo Osello FA30 in zmagovalec Otakar Kramski s formulo F3000 Reynard K13.

ghd buzet 2013

Sezona se bo sicer zaključila 13. oktobra v Čedadu. Več fotografij na spletni strani http://fotokevinlozar.blogspot.com/.