Enduro Cross predstavili na MOS

Motociklizem, Šport

V Adrenalinskem&Outdoor parku, ki je del letošnjih MOSovih doživetij, je v soboto vrelo od adrenalina. 10 najbolj pogumnih Enduro Cross tekmovalcev se je spopadlo z zahtevno progo, ki so jo postavili na MOS.

V Adrenalinskem&Outdoor parku, ki je del letošnjih MOSovih doživetij, je v soboto vrelo od adrenalina. 10 najbolj pogumnih Enduro Cross tekmovalcev se je spopadlo z zahtevno progo, ki so jo postavili na MOS. Enduro Cross dirka je nova disciplina slovenskega moto športa, spektakel pa je pritegnil veliko gledalcev.

endurocross celje mos 2013Dvoransko različico tega športa smo že lahko srečali na letošnjem MotorSport Salonu v ljubljanskih Stožicah. Tu pa je šlo za zunanjo izvedbo. »Novo kategorijo v moto športu smo želeli predstaviti na MOS, saj je tu veliko obiskovalcev, ki jim lahko ponudimo takšen spektakel. Mislim, da nam je dobro uspelo,« je nad vzdušjem navdušen voznik v različnih kategorijah moto športa Marko Jager, pobudnik tekmovanja. S progo je najbolje opravil zmagovalec Sašo Kragelj, ki je malo pred ciljem izkoristil napako vodilnega Mihe Špindlerja, ki je na koncu zasedel 3. mesto. Med njima se je uvrstil Roman Jelen. »Današnji dogodek je lep dokaz, da motošport ni tako črn šport, kot ga predstavljajo v medijih. MOS je zagotovo najbolj primeren prostor za izvedbo takšnega tekmovanja, saj je bilo obiskovalcem všeč in upam, da se bo disciplina v Sloveniji prijela,« je bil po tekmi zadovoljen tudi Kragelj.

Tekmovalci so se preizkusili na zahtevni progi, kjer si jih ovirali hlodi, kamenje, bazen vode in avtomobilske gume. »Tekmoval sem prvič, bila je zanimiva izkušnja, precej drugačna kot motokros in enduro, kjer tekmujem. V treh krogih, ki smo jih odpeljali, smo se dobro utrudili,« je povedal tekmovalec Rok Rus.