Novo doma: Kia Carens

Aktualno, Novo doma, Novosti

Na slovenske ceste je tudi uradno zapeljala Kia Carens. Enoprostorec s simpatično obliko in možnostjo 5 ali 7 sedežne različice. S kopico prostora in po novem tudi kar precej premium dodatki. Največjo prednost bo zagotovo igrala akcijska cena.  Popolnoma novi Carens je oblikovan in narejen, da zadovolji potrebe sodobne, dinamične družine. Narejen je na novi […]

Kia Carens

Na slovenske ceste je tudi uradno zapeljala Kia Carens. Enoprostorec s simpatično obliko in možnostjo 5 ali 7 sedežne različice. S kopico prostora in po novem tudi kar precej premium dodatki. Največjo prednost bo zagotovo igrala akcijska cena. 

Kia CarensPopolnoma novi Carens je oblikovan in narejen, da zadovolji potrebe sodobne, dinamične družine. Narejen je na novi platformi in nudi všečno, a praktično prostornost s slokimi in aerodinamičnimi potezami, dolgo medosno razdaljo ter s petimi ali sedmimi sedeži. Pri Kii so prepričani, da bo novi Carens, ki nagovarja družine z aktivnim načinom življenja in brez sklepanja kompromisov med videzom in uporabnostjo, navdušil novo skupino strank po vsej Evropi.

Carens je sodoben enoprosterec s prepoznavnim oblikovalskim slogom Kie in uveljavljene maske, ki je postala močan prepoznavni znak. Za sodoben videz novega carensa skrbijo serijske LED dnevne luči in opcijske LED zadnje kombinacijske luči. Prtljažni prostor meri od 105 litrov (7.sedežev) do 1694 litrov (zloženi sedeži) in tako družinam ponuja idealno veliko prostora za aktiven življenski slog.

“Nova vizualna dinamika je pomembna – vozilo mora biti privlačno, ampak skozi vse razvojne faze nismo nikoli pozabili na dejstvo, da je prilagodljivost razlog, zakaj ljudje kupujejo takšna vozila. Novemu carensu sem želel dati prijetno podobo in občutek, ustvariti obliko, ki ponazarja uporabnost in vsestranskost v nečem, kar je bolj športno in dinamično” Peter Schreyer, glavni oblikovalec vozil Kia

Kia tokrat napada konkurenco tudi z posebnimi cenami vozil na zalogi, ki se pričnejo pri 17.750 evrih za bencinski 1,6 GDI (99 kW/135 KM) motor in 18.950 evrov za1,7-litrski dizel s 85 kW (115 KM). Za sedemsedežno razlčico pa morate prišteti še 800 evrov. Redne cene so namreč kar 6.000 evrov dražje!