Prodaja Opel Mokke v Evropi podvojila

Aktualno, Zanimivosti

Opel Mokka nadaljuje zmagovito vožnjo tudi 18 mesecev po tem, ko je zapeljala v prodajne salone in tako postaja evropska prodajna uspešnica. Za inovativen mali kompaktni SUV je Opel namreč prejel že več kot 200.000 naročil, februarja pa celo največ doslej. Tako se je v manj kot v enem letu prodaja Mokke v Evropi podvojila. […]

Opel Mokka

Opel Mokka nadaljuje zmagovito vožnjo tudi 18 mesecev po tem, ko je zapeljala v prodajne salone in tako postaja evropska prodajna uspešnica. Za inovativen mali kompaktni SUV je Opel namreč prejel že več kot 200.000 naročil, februarja pa celo največ doslej.

opel mokka 1.7 cdti

Tako se je v manj kot v enem letu prodaja Mokke v Evropi podvojila. Do aprila 2013 je namreč bilo prodanih 100.000 Mokk in s tržnim deležem 11,3 odstotka v razredu, je bila Mokka tretje najbolje prodajan mali kompaktni SUV. V severni Evropi je vodilna v Skandinaviji, saj je tako na Finskem kot Norveškem, v odločnem vodstvu s tržnim deležem segmenta 24, oziroma 21 odstotkov. V Veliki Britaniji znaša njen tržni delež 17 odstotkov, medtem, ko je v Nemčiji Mokka v prvih dveh mesecih letošnjega leta po prodaji prva med vsemi SUV (po podatkih nemške zvezne pisarne za motorna vozila KBA), s tržnim deležem skorajda 12 odstotkov. V Sloveniji je bilo od začetka prodaje (oktober 2012) do danes prodanih več kot 400 Mokk.

»Opel Mokka je ponovno potrdila uspešnost pri pridobivanju novih kupcev v izjemno zahtevnih razmerah na trgu. Zelo smo zadovoljni, da je naš majhen SUV med vodilnimi na trgu malih športnih terencev ter ima ključno vlogo pri krepitvi znamke Opel in njeni uveljavitvi med zmagovalci.« Peter Christian Küspert, član uprave GM Europe in direktor prodaje in poprodaje Opla 

Vrhunske vsebine množijo kupce

Priljubljeni Oplov SUV je doslej prejel številna priznanja in zmagal v raznih izborih. Tako je na primer prejel naziv terenskega vozila leta po izboru nemške revije Auto BILD. Mokka v segment SUV vnaša inovativnost tudi s tem, da so z njo vsebine in tehnologije višjih razredov postale dostopne najširšemu krogu kupcev. To velja tako za sprednje luči prilagodljivega delovanja AFL+ (Adaptive Forward Lighting), ergonomske sedeže z znakom kakovosti združenja AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), kot za integrirani nosilec koles druge generacije FlexFix. Z dolžino 4,28 m ponuja veliko prostora petim potnikom in udobno privzdignjeno sedenje, ob sočasni skladnosti z vsakdanjimi potrebami uporabnikov. Športni notranjost in zunanjost ji zagotavljata, da je idealna za pustolovske konce tedna.

Opel Mokka

Najsodobnejše tehnologije, kot so elektronski program stabilnosti ESPPlus s sistemom za nadzor vožnje po strmini navzdol (HDC) in sistemom za pomoč pri speljevanju na strmini (HSA) ter druga generacija kamere spredaj Opel Eye z opozorilom za nevarnost naleta, vožnje po in preko vzdolžnih cestnih oznak in sistemom prepoznavanja prometnih znakov, zagotavljajo optimalne vozne razmere in varno vožnjo. Mokka je na voljo kupcem tako z izključno sprednjim pogonom, kot pogonom na vsa kolesa (AWD). Sistem 4×4 aktivno zaznava potrebo po pogonu na vsa kolesa in s prilagojenim delovanjem zagotavlja najboljše vozne lastnosti v vseh razmerah.