Novo doma: Hyundai ix35 2013

Aktualno, Novo doma, Novosti

Novi ix35, osvežena različica Hyundaijevega drugega najbolj prodajanega avtomobila v Evropi, je svoj debi doživel marca 2013 na ženevskem avtomobilskem salonu, sedaj pa je tudi že v Sloveniji

Lansiranje prve generacije ix35 je bil za Hyundai v Evropi velik trenutek. To je bil prvi avtomobil, ki je povzemal evropsko oblikovalsko filozofijo Fluidic sculpture in je skupaj z učinkovitostjo, kakovostjo ter vrednostjo za denar dosegel nepričakovane prodajne številke. Novi ix35, osvežena različica Hyundaijevega drugega najbolj prodajanega avtomobila v Evropi, je svoj debi doživel marca 2013 na ženevskem avtomobilskem salonu in sedaj končno še tudi v Sloveniji.

Serijska proizvodnja prenovljenega ix35 se je v Hyundaijevi evropski tovarni na Češkem pričela 1. avgusta letos. Priljubljen model se poleg manjših kozmetičnih korekcij ponaša s številnimi novostmi tehnološke narave. Zasnovan in razvit v Hyundaijevem evropskem tehničnem centru v Rüsselsheimu ter grajen v lastni tovarni v Nošovicah.

Do maja 2013 je bilo v Evropi prodanih skoraj 250.000 vozil.

Do maja 2013 je bilo v Evropi prodanih skoraj 250.000 vozil.

Ena izmed najpomembnejših nadgradenj modela je zagotovo zamenjava 2,0-litrskega CVVT motorja z novim 2,0-litrskim GDI motorjem. Nov motor je razvit v Hyundaijevem evropskem tehničnem centru v Rüsselsheimu in ponuja večjo moč, večji navor ter manj škodljivih izpustov v ozračje. Na voljo je v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom. ix35 z vgrajenim novim 2,0-litrskim motorjem, 6-stopenjskim ročnim menjalnikom in dvokolesnim pogonom lahko pospeši od 0 do 100 km/h v 10,4 sekunde ter doseže najvišjo hitrost 196 km/h. Medtem, ko je zelo čist denimo Hyundai ix35 z 2,0-litrskim dizelskim motorjem s 100 kW in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom v ozračje izpusti le 141 g/km CO2. Pri dizelskem motorju 2,0-l 4WD LP je po novem na voljo 6-stopenjski samodejni menjalnik.

Izbirati je še vedno seveda mogoče ali dvokolesni ali štirikolesni pogon. Na voljo so štirje različni motorji.

Kupci prenovljenega ix35 bodo deležni številnih izboljšav na področju dinamike vožnje, ki so jih razvili inženirji Hyundaijevega evropskega tehničnega centra. Sprednje vzmetenje je spremenjeno – manj togo vpetje MacPhersonove vzmetne noge, kar zagotavlja nižji nivo hrupa in vibracij v potniški kabini ter omogoča vrhunsko udobje za voznika in sopotnike. Novi ix35 je opremljen s Flex Steer sistemom. Z njim se prilagodi delovanje krmilnega sistema osebnemu stilu vožnje. Voznik lahko z enostavnim pritiskom na gumb spremeni nastavitev volana in sicer v Comfort za enostavnejše parkiranje in počasno mestno vožnjo, Normal za vsakdanja potepanja po mestu ter Sport za vožnjo pri višjih hitrostih in na avtocesti.

hyundai ix35 notranjost 2013

V novem ix35 je vgrajena številna tehnologija kot so prednji parkirni senzorji ter sistem za varno vleko prikolice. Instrumentna plošča novega ix35 je lahko opremljena s 4,2-palčnim TFT LCD zaslonom (možnost s kamero). Kupci si lahko v novem ix35 omislijo nadgrajen navigacijski sistem z večjim 7 palčnim LCD zaslonom. Novost je Hyundaijev MapCare program, ki omogoča 4 brezplačne posodobitve kart serijsko vgrajenih navigacijskih naprav. Nadgradnjo enkrat letno opravi pooblaščeni serviser za vozila Hyundai. Novost v ix35 so tudi biksenonski žarometi in dnevne LED luči. Tudi zadnje luči so nove in se lahko ponašajo s popularno LED tehnologijo. Prefinjeno zunanjost zaokrožajo aluminijasta platišča novih oblik, med drugim tudi 17 in 18 palčna v kovinsko sivi barvi.

Z novo opremo je ix35 še udobnejši od svojega predhodnika, saj ima možnosti; ogrevanega volanskega obroča, sistem za aktivno pomoč pri parkiranju, osvetljeni držali za pijačo spredaj, novi kromirani dodatki na vratih in armaturni plošči ter novi odtenki oblazinjenja in notranjosti. Nivoji opreme so Life, Comfort, Style in Premium.

Najceneje boste do svojega Hyundaija ix35 prišli, če se boste odločili za različico 1.6 GDI in opremo LIFE, ki stane 17.790 evrov. V Sloveniji pa boste takšnega lahko naročili konec leta. Dizelska ponudba se prične od 20.290 evrov dalje kolikor stane 1.7 CRDi LIFE. Oba omenjena modela imata seveda pogon speljan na prednji kolesni par. Štirikolesni pogon je dobavljiv le z močnejšima motorjema, cene se pričnejo pri 21.290 evrov, kolikor stane bencinski 2.0 GDI LIFE.