DTM: BMW z naslovom med proizvajalci

Avtomobilizem, Šport

BMW je še drugič zapored zmagal v konkurenci proizvajalcev v tekmovanju DTM. Ta uspeh pomeni, da BMW od svoje vrnitve leta 2012 v tekmovanju DTM ne pozna poraza, ko gre za končno zmago v konkurenci proizvajalcev.

BMW  je še drugič zapored zmagal v konkurenci proizvajalcev v tekmovanju DTM. Ta uspeh pomeni, da BMW od svoje vrnitve leta 2012 v tekmovanju DTM ne pozna poraza, ko gre za končno zmago v konkurenci proizvajalcev. Drugače se je pokazalo v razvrstitvi voznikov, ko je zmagal Audijev voznik Mike Rockenfeller že dirko pred koncem prvenstva.

BMW Motorsport je v letošnji sezoni zabeležil 5 zmag, kar je več kot katerikoli drugi proizvajalec v tem tekmovanju. Augusto Farfus je zmagal na treh dirkah (Hockenheim I, Oschersleben, Zandvoort), medtem ko sta Spengler (Spielberg) in Glock (Hockenheim II) zmagala vsak na eni dirki.

dtm timo glock 2013»To je bil zelo razburljiv zaključek sezone z odličnim izkupičkom za BMW. Bili smo priča neverjetni predstavi Tima Glocka in ekipe BMW MTEK. Timo je dokazal, da ima močne  živce in tako dosegel svojo prvo zmago in druge stopničke v sezoni na svoji 10 dirki v tekmovanju DTM. Tudi ostali vozniki so se odlično odrezali in prispevali potrebne točke za osvojitev prvega mesta v konkurenci proizvajalcev.« je ob zaključku sezone povedal Jens Marquardt, direktor BMW Motorsport.

Lestvica proizvajalcev:
1. BMW (369 točk), 2. Audi (347 točk), 3. Mercedes-Benz (266 točk).

O DTM

Nemško prvenstvo turnih avtomobilov ali na kratko DTM je najbolj popularno tekmovanje turnih avtomobilov na svetu. Lansko sezono si je tekme v Nemčiji in po Evropi v živo ogledalo več kot 650.000 gledalcev. V tej seriji tekmujejo trije premium proizvajalci avtomobilov, in sicer BMW, Audi in Mercedes-Benz, ki se v športnem duhu borijo eden proti drugemu. BMW je imel prvič svojo ekipo med leti 1984 in 1992 in je dosegel skupno 49 zmag in tri naslove v konkurenci voznikov (1984, 1987 in 1989). Leta 2012 se je BMW vrnil v tekmovanje DTM z BMW M3 DTM, tremi ekipami in šestimi vozniki. BMW je takoj po povratku zabeležil 5 zmag ter osvojil prvenstvo med vozniki, ekipami in proizvajalci na koncu sezone 2012.