Novak s 3. mestom na reliju v Idriji

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta z odliko odpeljala zadnji reli letošnjega državnega prvenstva v Idriji, na katerem sta nastopila z Mitsubishi Lancerjem EVO IX.

Aljoša Novak in njegov sovoznik Matej Čar sta z odliko odpeljala zadnji reli letošnjega državnega prvenstva v Idriji, na katerem sta nastopila z Mitsubishi Lancerjem EVO IX. Po tesnem obračunu sta osvojila odlično tretje mesto v skupni razvrstitvi. Zmagal je sicer Aleks Humar in s tem tudi postal državni prvak.

Aljoša Novak se je s štirikolesnim pogonom Mitsubishi Lancerja EVO IX sicer prvič spoznal že na sprinterskem reliju v Novi Gorici, kjer pa je imel veliko tehničnih težav. Tem pa se je zato uspel izogniti na idrijskem reliju, kjer se je kljub pomanjkanju izkušenj s tovrstnim dirkalnikom uspel boriti za najvišja mesta. Aljoša je bil dejansko pravo odkritje relija, saj je iz kilometra v kilometer napredoval in dirkal bolj zrelo. Celoten reli se je boril za končno drugo mesto s petkratnim državnim prvakom Darkom Peljhanom, ki mu je v cilju le moral priznati premoč. Za njim je zaostal 8,8 sekunde.

krokar rally team mitsubishi lancer novak 2013

“Ne glede na končno tretje mesto, sem seveda izredno zadovoljen. Pred štartom nisem pričakoval, da se lahko zavihtim tako visoko. Želel sem si le uživati in se privajati na štirikolesni pogon, nato pa sva se z Matejem zelo dobro ujela z dirkalnikom in vozila v zelo podobnem ritmu kot Peljhan. To je pokazatelj, da smo resnično na dobri poti. Že dolgo po reliju nisem bil tako zadovoljen. Dal sem vse od sebe, vozil sem brez večjih napak in ta reli je bil za našo ekipo skoraj idealen. Končne stopničke so lepa nagrada za ves trud.” je bil v cilju relija v Idrij vesel Aljoša Novak.

V konkurenci slovenskega državnega prvenstva so to za Aljošo in Mateja prve zmagovalne stopničke.

Foto: Uroš Modlic