Novo doma: Hyundai i20 (S sloganom “Follow your brain” so zadeli bistvo)

Novo doma, Novosti, Top

V njem ne boste našli skoraj nobene skupne točke s širokim štirikolesnim WRC Hyundai I20 dirkalnikom, kar je tudi glavni smisel tega avtomobila, ki je v lanskem letu s svojo konkurenčno ceno in praktičnostjo prepričal malo več kot 100.000 Evropejcev.

Hyundai i20

V njem ne boste našli skoraj nobene skupne točke s širokim štirikolesnim WRC Hyundai I20 dirkalnikom, kar je tudi glavni smisel tega avtomobila, ki je v lanskem letu s svojo konkurenčno ceno in praktičnostjo prepričal malo več kot 100.000 Evropejcev.

Prenovljenega Hyundaija i20 boste prepoznali po novim sprednjem odbijaču s široko masko hladilnika, spremenjenim zadnjim odbijačem s črnim vložkom ter posodobljenimi zadnjimi žarometi. I20 je sedaj lahko na voljo s streho v črni barvi, kar v kombinaciji s 7 barvami karoserije omogoča 17 različnih barvnih kombinacij, na voljo pa imate tudi nova 15- in 16-palčna platišča.Noi odtenki barv karoserije so Tomato Red, Champion Blue in Clean Slate. Na voljo pa je tudi strešno okno.

Notranjost je usmerjena v praktičnost, praktičnost in še enkrat praktičnost. Občutek imate, kot da ste v veliko večjem avtomobilu. Odlagalnih površin je dovolj, predalov pa prav tako. Notranjost lahko kombinirate z barvnimi vložki armaturne plošče in kljuk, za oblazinjenje pa imate na voljo 4 različne kombinacije barvnih poudarkov. Svojo praktičnost pokaže tudi s 326 litri prtljažnega prostora.

S prenovo so ga tudi pripeljali v svet povezljivosti z mobilnimi telefoni in zasloni na dotik. Serijsko imate na voljo 3.8-palčni zaslon, nadgradite pa ga lahko z ali 5-palčnim ali 7-palčnim zaslonom, ki podpira tudi Apple CarPlay in Android Auto povezljivosti s pametnimi napravami. S 7-palčnim zaslonom pa dobite tudi serijsko vgrajeno navigacijsko napravo.

Za vašo varnost so poskrbeli z naborom sistemov imenovanim SmartSense. Nad vami bdijo sistemi za preprečevanje naleta, sistem za nadzor voznikove zbranosti, sistem za ohranjanje voznega pasu ter sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov.

Pod pokrovom i20 imate na voljo dva pogonska agregata. Litrski bencinski motor je voljo v dveh različicah in razvije 100 ali 120 konjskih moči in ju lahko kombinirate z ali 5-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim robotiziranim menjalnikom z dvojno sklopko. Drugi bencinski motor pa ima prostornine 1.25 litra in proizvede ali 75 ali 84 konjskih moči. Na voljo je le z ročnim 5-stopenjskim menjalnikom.

Na vse izvedbe trenutno poteka promocijski prihranek 1200 €, kar pomeni da lahko za novega Hyundaija plačate najmanj 10.990 €, največ pa 15.840 €.