Novo doma: Grand SantaFe

Aktualno, Novo doma

Hyundai širi uspešno družino SantaFe z novim modelom Grand. Grand prihaja v Evropo z zamudo, prej je bil namreč na voljo zgolj v ZDA, kjer je zelo priljubljen.  Novi Grand Santa Fe je bil prvič predstavljen svetovni javnosti leta 2012 na avtosalonu v New Yorku. Njegova evropska različica pa se od ameriške precej razlikuje. Deležen je […]

Pogon na vsa kolesa se vključi po potrebi. V osnovi je popolnoma ves navor usmerjen na prednji kolesi. Samodejno se, odvisno od razmer, do 50 odstotkov navora usmeri k zadnjima kolesoma.

Hyundai širi uspešno družino SantaFe z novim modelom Grand. Grand prihaja v Evropo z zamudo, prej je bil namreč na voljo zgolj v ZDA, kjer je zelo priljubljen. 

Zahvaljujoč povečani medosni razdalji ponuja novi Grand Santa Fe v primerjavi s  Santa Fe več prostora in udobja za do 7 potnikov v drugi in tretji vrsti.

Zahvaljujoč povečani medosni razdalji ponuja novi Grand Santa Fe v primerjavi s Santa Fe več prostora in udobja za do 7 potnikov v drugi in tretji vrsti.

Novi Grand Santa Fe je bil prvič predstavljen svetovni javnosti leta 2012 na avtosalonu v New Yorku. Njegova evropska različica pa se od ameriške precej razlikuje. Deležen je bil številnih pomembnih prilagoditev kot so drugačne sprednje luči, sistem opozarjanja za ohranitev smeri vožnje, sistem za pomoč pri parkiranju… Posebej za evropske kupce so bile uglašene vozne lastnosti in vodljivost, ki zahtevajo vsestransko vzmetenje in vrhunsko odzivnost.

Novi Grand Santa Fe je bil prvič predstavljen svetovni javnosti leta 2012 na  avtosalonu v New Yorku.

Novi Grand Santa Fe je bil prvič predstavljen svetovni javnosti leta 2012 na avtosalonu v New Yorku.

Grand Santa Fe je bil zasnovan in razvit istočasno kot Santa Fe. Povezuje ju usklajen dizajn in veže močna družinska podobnost. Kljub temu pa obstajajo jasne razlike med njima. Spredaj ima Grand Santa Fe drugače oblikovano masko, ki je postavljena nad novo dizajnirane luči za meglo in izraziteje oblikovan odbijač. S profila je takoj opazno, da so zadnja vrata občutno daljša kar omogoča enostaven dostop do sedežev v tretji vrsti. Nova, daljša pomična streha poudarja nosilne zmogljivosti vozila. Posledično je daljše in večje tudi stransko okno, ki omogoča jasen pogled potnikom v tretji vrsti. Grand Santa Fe je predvsem zaradi daljše medosne razdalje (+100 mm) od klasičnega Santa Fe večji v vseh pogledih. Višji je za 10 mm, širši za 5 mm in daljši za 225 mm. Ob tem pa še vedno ohranja dinamičen in prefinjen slog Santa Fe nove generacije.

Novi Grand Santa Fe je evropskim kupcem na voljo z enim samim, vendar skrbno izbranim pogonskim sklopom. To je izjemno zmogljiv 2,2-litrski dizelski motor v kombinaciji s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. Dizelski 2,2-litrski motor »R« s tehnologijo variabilnega turbinskega polnilnika (VGT) doseže največjo moč 145 kW (197 KM) in največji navor 436 Nm. Opremljen je z aktivnim sistemom ECO Hyundai, ki omogoča voznikom izredno gospodarno vožnjo – izpust CO2 znaša 199 g/km (kombiniran cikel).

Pogon na vsa kolesa se vključi po potrebi. V osnovi je popolnoma ves navor  usmerjen na prednji kolesi. Samodejno se, odvisno od razmer, do 50 odstotkov  navora usmeri k zadnjima kolesoma.

Pogon na vsa kolesa se vključi po potrebi. V osnovi je popolnoma ves navor usmerjen na prednji kolesi. Samodejno se, odvisno od razmer, do 50 odstotkov navora usmeri k zadnjima kolesoma.

Samodejni menjalnik, ki skrbi za prenos moči v Grand Santa Fe lahko deluje povsem samodejno, v programu »Sport« pa ga je mogoče tudi ročno upravljati. Čeprav sodi menjalnik med klasične samodejne menjalnike, je njegova zgradba z ožjim hidravličnim pretvornikom navora najbolj kompaktna med vsemi tovrstnimi 6-stopenjskimi menjalniki na svetu. V primerjavi s konvencionalnim samodejnim menjalnikom se postavlja z 12 kilogramov manjšo maso in z do 12 odstotkov ugodnejšo porabo goriva.

Cena osnovnega modela je 49.990 evrov, tistega z boljšo opremo pa 53.690 evrov. Od manjšega Santa Fe je s primerljivo opremo dražji za okoli 4000 evrov.