Novo doma: Fiat 500L (blaga osvežitev za najprostornejšega od predstavnikov družine 500)

Novo doma, Top

Tokrat je osvežitev prejel najprostornejši predstavnik družine 500 (500L in 500L Cross).

Tokrat je osvežitev prejel najprostornejši predstavnik družine 500 (500L in 500L Cross).

Spremembe na zunanjosti: Novi so maska, prednji odbijač s kromiranimi vstavki ter dnevne luči (v obliki ničle kot v logotipu 500). Zadaj ima avtomobil drugače postavljene meglenki in luči za vzvratno vožnjo (na spodnjem delu). Nov je tudi zadnji odbijač. Avtomobil je na voljo v 10 pastelnih ali kovinskih barvah in treh vrstah strehe. Skupno je tako na voljo 36 kombinacij. Nove barve so pastelno modra, bronasto rjava ter pastelno oranžna.

Fiat 500 L Cross ima bolj robusten in športen izgled. Je 2,5 centimetra višji od klasične razliciče. Tudi ta je nekoliko vizualno osvežen.

V potniški kabini so najbolj opazne novosti volan, merilniki z osrednjim zaslonom ter višje nameščena prestavna ročica. Infotainment ima nov 7-palčni zaslon (U-Connect). Nova je tudi pozivija stikal za klimatsko napravo. Ambient lahko kupec nadgradi z zvočnim sistemom Beats Audio.

Avtomobil lahko upravljamo v treh načinih vožnje (normal, traction+ in gravity control). Pogonska paleta obsega 5- ali 6-stopenjski ročni ali robotizirani menjalnik. Bencinska motorja sta 1.4-litrska s 95 ali 120 KM. Dizelska agregata sta 1.3-litrski ali 1.6-litrski.

Nivo opreme City je na voljo samo na slovenskem trgu. Vstopna cena zanj (to je najcenejša različica) je 12.990 evrov. V to ceno so vključeni tudi letna vinjeta, zimske pnevmatike ter 5-letno jamstvo.

Fiata 500L si lahko po svojem okusu sestavite na portalu Avtoklik in zanj tam tudi prejmete konkretne ponudbe slovenskih prodajalcev vozil Fiat.