Katere so glavne prednosti Arone, kot jih vidijo pri Seatu?

Aktualno, Novosti

Nova Seat Arona bo skušala zagotavljati boljšo vidljivost in več nadzora nad cesto. Model ponuja najnovejše rešitve na področju povezljivosti in …

Nova Seat Arona bo skušala zagotavljati boljšo vidljivost in več nadzora nad cesto. Model ponuja najnovejše rešitve na področju povezljivosti in varnosti, poleg tega pa sledi sodobnemu trendu individualizacije. Oglejmo si Arono z očmi Vincenze Magliocco iz Seatovega produktnega marketinga, ki je preizkusila tega kompaktnega križanca:

Avto, ki ustreza osebnosti voznika: Nova Seat Arona ponuja kar 68 barvnih kombinacij – tako za zunanjost kot za notranjost. Kot odziv na naraščajoči trend individualizacije lahko stranke kombinirajo različne barve za streho in zunanji ogledali ter za notranjost, kjer se lahko konzola ujema z armaturno ploščo.

Boljši občutek nadzora: “Za Seat-ov drugi športni terenec je značilen višji položaj sedenja, ki zagotavlja boljšo vidljivost, varnost in nadzor nad cesto oziroma dogajanjem okoli vozila,” pravi Vincenza. Poleg tega lahko voznik na digitalnem kombiniranem instrumentu (na voljo od leta 2018) med drugim prilagaja prikaz prevoženih kilometrov ali varno uporablja navigacijo.

– Stabilnost v vsaki situaciji: Arona je tako kot Ibiza zasnovana na platformi MQB A0, ki omogoča “večjo prilagodljivost proizvodnje” in vozniku daje občutek “stabilnosti in trdnosti”, je poudarila Vincenza. Je tudi ključ do večje notranjosti in zagotavlja 400 litrov prtljažnega prostora

– Nič več mrtvega kota: Lučka v zunanjem ogledalu opozarja voznika na vozila ali ovire zunaj njegovega vidnega polja. To je eden od novih varnostnih asistenčnih sistemov pri Aroni – poleg asistence za odparkiranje, ki je izjemno praktična pri vzvratnem zapuščanju parkirnega mesta, ter poleg parkirnega sistema s krmilno avtomatiko.

– Vedno povezani: Zagotovljena povezanost med vožnjo je eden glavnih dejavnikov pri nakupu avtomobila; pomembna je kar 30 odstotkom ljudem. Ko Vincenza sede v avto in zažene motor, svoj mobilni telefon odloži v predal za brezžično polnjenje. Sistem Full Link njen mobilnik poveže z vozilom. V začetku leta 2018 bo na trg prišla Arona z Amazonovo glasovno storitvijo Alexa, ki bo v avtomobilu omogočila prek 20.000 dodatnih funkcij – med drugim iskanje najbližjega trgovca, nakupovanje ali upravljanje sistema za avtomatizacijo doma.

– Mestni avto, ki se odlično obnese tudi za oddih ob koncu tedna: Ta model je namenjen “širokemu krogu ljudi, voznikom, ki ljubijo življenje in se radi podajo na vožnjo po mestu ali podeželju”. Seat z Arono žanje izjemen uspeh v najhitreje rastočem tržnem segmentu: leta 2016 je bilo v Evropi prodanih 1,3 milijona vozil. Poleg tega bo kot prvi v segmentu ponudil različico CNG, ki zmanjšuje porabo goriva in vrednosti izpušnih emisij.