Novo doma: 8 dejstev, ki jih morate poznati ob prihodu Hyundaija Kone na slovenski trg

Novo doma: 8 dejstev, ki jih morate poznati ob prihodu Hyundaija Kone na slovenski trg

1. Kona je najmanjši Hyundaijev športni terenec, izdelan na povsem novi kompaktni SUV platformi.

2. Hyundai s Kono kaže nov obraz svojih SUV-jev. Očitno bomo v prihodnje še večkrat priča drznim oblikovalskim potezam te znamke. Na prednjem delu izstopajo dvodelni žarometi in kaskadna maska. Streha je dvotonska.

3. Kona je eden redkih predstavnikov segmenta B-SUV, ki ponuja možnost štirikolesnega pogona.

4. Tudi v notranjosti je ogromno barvitih vložkov. Z njimi se (standardno) barvno ujemajo varnostni pasovi.

5. Trenutno sta na voljo dva turbobencinska motorja – prvi, 1.0-litski v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim, drugi, 1.6-litrski pa s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Oba motorja sta relativno zmogljiva – 1.0-litrski ima 120 KM, 1.6-litrski pa kar 177 KM.

6. Avtomobil ponuja veliko priročnih tehnoloških rešitev, kot so induktivno polnjenje mobilnega telefona, sistema Apple CarPlay in Android Auto, head-up zaslon in kakovostno ozvočenje. 8-palčni zaslon na dotik je največji v razredu.

7. Cena različice z začenim nivojem opreme pri 1.0-litrskem motorju je 16.990 evrov (14.990 s promocijskim prihrankom) in 23.990 (21.990) pri 1.6-litrskem motorju.

8. Hyundai Slovenija želi v letu 2018 pri nas prodati 500 avtomobilov – tudi s pomočjo dizelske in električne različice, ki bosta na voljo kasneje v tem letu.

Luka je del ustvarjanja zgodbe Avto.Over.Net od leta 2014. V življenju rad sprejema izzive in ustvarja dobre zgodbe. Ceni inovativnost in kreativnost. Pohvali se lahko s prestižno zmago v karting-dvoboju proti uredniku, obenem pa trdi, da najlepše v uredništvu izvede obrat z ročno zavoro. :)