Novo doma: Daciina prenovljena paleta za še samozavestnejši vstop v leto 2017

Novo doma

Ni skrivnost, da do Dacie Dusterja gojimo obilo simpatij. A tudi ostali modeli znamke, ki izvira iz Romunije, lahko …

Ni skrivnost, da do Dacie Dusterja gojimo obilo simpatij. A tudi ostali modeli znamke, ki izvira iz Romunije, lahko prepričajo s solidnimi voznimi lastnostmi, še posebej pa s svojo enostavnostjo in uporabno vrednostjo. 

Od leta 2004, ko je bil proizveden prvi model v Daciini novi dobi – Logan, je Dacia prodala več kot 4 milijone svojih vozil. Danes njihovi modeli prihajajo iz 4 tovarn (dve v Maroku in po ena v Romuniji in Alžiriji), prodajajo pa se v 44 državah.

V letu 2016 je Dacia beležila 6 % rast na svetovni in 11 % rast na evropski ravni, saj je kar v 27 državah dosegla rekordno prodajo. V letu 2017 želijo prodati pol milijona vozil.

Da bi še bolj utrdila svojo pozicijo na svetovnih trgih, kjer že sedaj beleži zavidljive številke, je Dacia nekoliko osvežila svojo modelno paleto – natančno štiri od svojih trenutnih sedmih modelov, ki želijo biti pragmatični, praktični in racionalni.

Eden izmed najbolj zaželenih modelov je nova Dacia Sandero. V Sloveniji je avtomobil 7. najbolj prodajan v segmentu B – v največ primerih (točno 70 %) v izvedbi Stepway. Gre za avtomobil, ki zaradi rahlo terenskega izgleda kaže nekoliko bolj robustno, oz. športno podobo. Slovenci največ posegamo po bencinskih agregatih (70 %). V 10 odstotkih izberemo tudi pogon na plin. Novost pri osveženem modelu je robotiziran menjalnik Easy-R, ki bo na voljo v kombinaciji z 0,9-litrskim bencinskim motorjem TCe.

Zunanja podoba Sandera je bila spredaj osvežena z novo masko ter LED žarometi, zadaj pa z novim odbijačem in lučmi, ki so odslej v obliki štirih kvadratkov (meglenke so bile zato premaknjene v odbijač). Podobne osvežitve je bil deležen tudi model Logan.

Sandero Stepway ima odslej kromirano masko (že prej videno na Dusterju), nov prednji odbijač in obrobe meglenk, zadnji odbijač ter strešne sani.

V notranjosti je Dacia svojim vozilom namenila nov volanski obroč, kromirane obrobe elementov na armaturi ter nekatere druge detajle. Za 300 evrov doplačila je na Sanderu na voljo paket parkirnih senzorjev in vzvratne kamere. Kupci lahko opcijsko izberejo tudi asistenco za speljevanje v klanec.

Nov motor z oznako SCe 75 naj bi kupce prepričal s svojo učinkovitostjo (poraba 5,2 l pri mešanem ciklu), nižjimi izpusti ter konstantnejšim navorom.

V Sloveniji Dacia v zadnjem obdobju prodaja okoli 3.000 vozil na leto. Svojo podobo med javnostjo gradijo s številnimi projekti – tudi s sodelovanjem z gorskimi reševalci.

Pri modelu Logan Slovenci v 85 odstotkih izbiramo bencinske motorje, pri karavanski izvedbi vozila z oznako MCV pa v več kot polovici primerov pogon na plin.

Duster, ki se je v zadnjih letih uveljavil kot Daciin paradni konj, je v svojem segmentu po prodajnih številkah na petem mestu. V 50 % si ga kupci privoščijo s štirikolesnim pogonom, v 85 % pa izberejo “dizla”. V leto 2017 Duster vstopa tudi s samodejnim menjalnikom EDC, ki bo na voljo v kombinaciji z dvokolesno gnano različico. Cena bo 17 tisoč evrov.