Tehnološke novosti, ki jih prinaša novi BMW serije 5

Aktualno, Novosti, PR novica

Novi BMW serije 5 bo na ceste zapeljal v začetku prihodnjega leta. Težko pričakovani avtomobil prinaša številne novosti …

Novi BMW serije 5 bo na ceste zapeljal v začetku prihodnjega leta. Težko pričakovani avtomobil prinaša številne novosti, ki bodo razveselile predvsem poslovne uporabnike, katerim je v pri vrsti tudi namenjen. Predstavljamo vam naš izbor:

Stereo kamera

Voznik se med vožnjo občasno znajde v situacijah, ko je njegova varnost kritično ogrožena. Večkrat pa nas vznemirjajo situacije, kot so zoprni zastoji, počasen promet in dolgočasna vožnja v ravninah. Da bi vozniku olajšali stresne in utrujajoče situacije, je BMW razvil množico asistenčnih sistemov. V ta namen je novi BMW serije 5 opremljen s stereo kamero, ki se povezuje z dodatnimi radarskimi in ultrazvočnimi senzorji, da nadzoruje dogajanje okoli vozila.

Sistem za prilagajanje voznemu pasu in zaščita pred bočnim trkom

Novi BMW serije 5 lahko namesto voznika poskrbi za menjavo voznega pasu. Sistem pazi na črte na vozišču in vozniku ob njegovi nepozornosti pomaga ohranjati pravilno linijo vožnje v voznem pasu. Ob nevarni situaciji, ki bi lahko privedla do bočnega trka s korektivnimi ukrepi pri krmiljenju skuša preprečiti najhujše.

p90237261_highres_the-new-bmw-5-series

Razširjene funkcije ACC in asistenta za krmiljenje so nov korak do avtomatizirane vožnje

Sistem za avtomatično uravnavanje hitrosti (ACC) sedaj od inteligentnega asistenta za omejitve hitrosti prejema informacije in s tem samodejno prilagaja svoje delovanje. Voznik lahko vrednost poljubno prilagaja za -/+ 15 km/h. Od 0 do 210 km/h lahko vozilo namesto voznika samodejno pospešuje, zavira in upravlja s krmiljenjem.

Najnovejša generacija upravljalnika iDrive

Sistem je mogoče upravljati s kretnjami ali pa z dotikom na 10,25-inčnem zaslonu. Vsebino slednjega je možno poljubno prilagajati glede na potrebe. Kar 70 odstotkov večja kot prej je tudi površina head-up zaslona in projicira najrazličnejše informacije, kot so prometni znaki, telefonski seznami, seznami skladb in radijskih postaj, navigacijske napotke in opozorila asistenčnih sistemov.

p90237245_highres_the-new-bmw-5-series

Tehnologija izolacije motorja Syntak

Synergy Thermoacoustic Capsule – Syntak je posebna tehnologija izolacije motorja, ki skupaj z akustično zasteklitvijo vetrobranskega stekla in akustično izpopolnjeno stropno oblogo prinaša občutno zmanjšanje hrupa v notranjosti potniške kabine pri novem BMW serije 5.

LED žarometi (serijsko)

Novi BMW serije 5 je serijsko opremljen z LED žarometi. Dodatno so na voljo tudi prilagodljivi, ki spremenljivo porazdeljujejo svetlobo. Vključujejo tudi prilagodljive luči za vožnjo v krožišču in BMW Selective Beam – domet dolge neslepeče luči je 500 metrov.

p90237207_highres_the-new-bmw-5-series

Sistem daljinskega nadzora parkiranja

Voznik lahko s pomočjo avtomobilskega ključa z zaslonom daljinsko manevrira avtomobil tudi v najbolj tesna parkirišča. Verjetno je odveč poudarjati, da avtomobil tudi ob voznikovi prisotnosti v kabini samodejno najde in parkira na določeno parkirno mesto.

p90237282_highres_the-new-bmw-5-series

Vsebino omogoča BMW Slovenija