Novo doma: Dacia Duster (najboljša Dacia vseh časov?)

Novo doma, Top

Duster je eden izmed redkih preostalih klenih terencev, ki so na voljo za relativno majhne vsote denarja. Z novo generacijo skušajo pri Dacii prepričati poprejšne kupce tega vozila, pa tudi pridobiti večje število novih, ki so doslej vozili konkurenčna vozila segmenta C-SUV in drugih … Dacia je v letu 2017 zabeležila 12-odstotno rast prodaje v […]

Duster je eden izmed redkih preostalih klenih terencev, ki so na voljo za relativno majhne vsote denarja. Z novo generacijo skušajo pri Dacii prepričati poprejšne kupce tega vozila, pa tudi pridobiti večje število novih, ki so doslej vozili konkurenčna vozila segmenta C-SUV in drugih …

Dacia je v letu 2017 zabeležila 12-odstotno rast prodaje v svetovnem merilu. Od leta 2004 je bilo prodanih 4,8 milijona Dacij, od tega 1,1 milijona Dusterjev. Če tej številki prištejemo še tiste Dusterje, ki v nekaterih državah nosijo oznako Renault, gre vsota prek dva milijona vozil.

Novi avtomobil je od predhodnika precej sodobnejši in že zdaj lahko trdimo, da gre za najbolj dovršeno Dacio vseh časov. Novi Duster je opremljen npr. z novim servo sistemom, štirimi kamerami – po eno na vsaki strani vozila, asistencama za vožnjo navzdol ali v klanec, prostoročno kartico za zagon motorja ter še nekaterimi novostmi na področju pogona in tehnologij.

Dacia v Sloveniji ostaja partner gorske reševalne službe, ki jo danes tvori preko 600 prostovoljnih gorskih reševalcev. V preteklem letu so posredovali pri preko 500 nesrečah. Vedno večje število ljudi, ki obiskuje čudovite slovenske gore pomeni, da mora biti tudi GRZS vse boljše opremljena in organizirana. Po trditvah vodilnega moža GRZS Igorja Potočnika, ki Dusterja uporablja tudi zasebno, se je ta avtomobil doslej za potrebe te organizacije odlično izkazal. Učinkovit je predvsem pri hitrih intervencijah, ko mora manjša skupina reševalcev čim prej priti na mesto nesreče …

Dimenzije Dusterja so v primerjavi s predhodnikom ostale nespremenjene.

Spredaj ima Duster odslej novo masko in odbijač, nova vzvratna ogledala ter nove luči s svetlobnim LED podpisom. Koloteki so ostali enake oblike. Nove so tudi strešne sani ter zaključek prednjega koloteka, ki je odslej bolj izrazit. Na zadku je moč opaziti več horizontalno usmerjenih linij, namesto poprejšnjih vertikalnih.

Novi Duster je na voljo v devetih različnih barvah – od tega dveh novih. Slednji predstavljata t.i. “atacama” oranžna in “dune” bež.

Redizajnirana je bila tudi notranjost. Sistem Media Nav je odslej umeščen sedem centimetrov višje in je skupaj s sredinsko konzolo nekoliko obrnjen proti vozniku. Novi so tudi sedeži, paneli vrat in volanski obroč. Na sredini lahko opazimo nov modul za upravljanje večine funkcij. Takoj opazimo tudi stikalo za avtomatsko klimatsko napravo. Slednja je v Dusterju na voljo prvič. Pri Dacii so posodobili še videz prestavne ročice ter sredinski konzoli dodali nov predal.

Na področju prostornosti korak naprej predstavljajo odlagalna mesta, ki jih je odslej več – predvsem po zaslugi novih predalov v zadnjih vratih in predala pod sovoznikovim sedežem. Prtljažnik ima prostornino 445 litrov (pri dvokolesnem pogonu) ali 411 litrov (pri štirikolesnem pogonu). Zadnja klop se zlaga v razmerju ene proti dvema tretjinama.

Za načrtovalce vozila je bila ena izmed glavnih prioritet izboljšanje voznega udobja. Zato so v Dusterja umestili nove sedeže. Ti imajo odslej novo ogrodje, novo peno, več bočne opore in daljše sedišče. V večji meri kot prej so nastavljivi po višini (nov je tudi mehanizem za nastavljanje). Odslej ima voznik tudi opcijo naslona za roke. Novost predstavlja še izboljšano ozvočenje.

Zvočna izolacija vozila naj bi bila po trditvah odgovornih odslej veliko boljša, in sicer za več kot 50 odstotkov.

Za boljšo vozno izkušnjo je Duster dobil nov servo sistem, ki je odslej progresiven. Vozniku bosta v pomoč tudi samodejen vklop žarometov ter sistem za nadzor mrtvih kotov.

Tudi varnost je bila nekoliko izboljšana. Duster ima šest zračnih varnostnih blazin, na novo dve stranski varnostni zavesi. Izboljšani so tudi zategovalniki varnostnih pasov. Na testu Euro NCAP je prejel tri zvezdice – enako kot njegov predhodnik (seveda ob precej višjih standardih).

Duster bo skušal ostati eden izmed vodilnih na področju off-road zmogljivosti. Vozilo je še vedno za 210 mm oddaljeno od tal ter ima kratka previsa. Pogon preklapljamo z vrtljivim gumbom na sredinski konzoli. Opcije so dvokolesni, avtomatični štirikolesni ter zaklenjeni štirikolesni pogon (do 50 km/h). Novost je tudi 4×4 monitor, ki prikazuje nekatere pomembne informacije za vožnjo izven utrjenih terenov.

Pogonska paleta zajema dizelske motorje dCi 90 (le z ročnim menjalnikom in dvokolesnim pogonom), dCi 110 (z ročnim menjalnikom in dvo- ali štirikolesnim pogonom) ter dCi 110 (s samodejnim menjalnikom in dvokolesnim pogonom). Na voljo so tudi bencinski motorji, in sicer SCe 115 (z ročnim menjalnikom in dvo- ali štirikolesnim pogonom), TCe 125 (z ročnim menjalnikom in dvo- ali štirikolesnim pogonom) ter SCe 115 LPG (z ročnim menjalnikom in dvokolesnim pogonom).

Novega Dusterja proizvajajo v tovarni Pitesti v Romuniji.

 

Duster je na voljo z začetno ceno 12.990 evrov, a pri slovenskem uvozniku v skladu s preteklimi izkušnjami pričakujejo, da bodo naši kupci več posegali po bolje opremljenih različicah. Z novim modelom želijo podvojiti prejšnje prodajne številke (poprej približno 30 avtomobilov na mesec, sedaj 60). Ponovno pričakujejo več nakupov različic s štirikolesnim pogonom.

Duster ima 3 leta ali 100.000 km tovarniške garancije.