Multitest: Suzuki Swift, Kia Rio in Nissan Micra (iščemo azijskega prvaka)

Kia, Nissan, Suzuki, Testi, Top

Trije malčki – kakovostni in dostopni. Vsi plod znanja azijskih znamk dobrega renomeja ter preteklostjo, ki so jo imena dotičnih modelov dodobra …

Trije malčki – kakovostni in dostopni. Vsi plod znanja azijskih znamk dobrega renomeja ter preteklostjo, ki so jo imena dotičnih modelov dodobra zaznamovala in sooblikovala.

Kateri izmed trojice Nissan Micra, Kia Rio in Suzuki Swift je nas je najbolj prepričal?

Na področju videza je trojici težko karkoli oporekati – bi pa se na tem mestu želeli postaviti nekoliko na stran Nissana Micre …

Oblika Micre je izmed izbranih modelov nedvomno najbolj dinamična in velja v natrpanem segmentu za eno najbolj drznih. Slednje dejstvo je zelo pomembno, saj je v tem (precej izenačenem) segmentu to za nekatere kupce lahko celo odločilen dejavnik. Še bolj zanimivo postane, ko vzamemo v obzir pretekle generacije Micre. Te so s svojim videzom nagovarjale neko povsem drugo ciljno skupino kupcev. Ta si vsekakor ni mogla želeti takšne mere svežine in mladostnega duha, kot ju prinaša nova Micra. Slednja je tokrat oblikovana povsem po okusu zahtevnih evropskih kupcev. Micra je odslej med najširšimi in najnižjimi avtomobili v segmentu in s svojo pojavo deluje športno ter dinamično.

Rio in Swift sta na drugi strani dizajnersko bolj umirjena, a vseeno (tako kot Micra) predstavljata korak naprej, ko ju postavimo ob bok predhodnikoma. Kljub temu bi težko dejali, da nas kakšen element vozila zmore “vreči na zadnjo plat”.

Vsi trije modeli so torej oblikovno všečni ter več kot korektno oblikovani, a tu gre naša točka nedvomno Micri – in to kričeče oranžni! 🙂

Zmagovalka na področju videza zunanjosti je Nissan Micra.

V notranjosti potniške kabine je situacija podobna. Micra je ponovno korak naprej, a tudi Swift je dizajnersko zanimiv …

V notranjosti Micre lahko kupec izbira med tremi različnimi personalizacijskimi temami. Če izberete oranžno (kot pri našem testnem primerku) boste Micri zlahka oprostili tudi nekaj plastike nižje kakovosti. Voznikov položaj je nizek, sicer pa je kabina relativno prostorna in ergonomska. Posebnost nove Micre je tudi možnost izbire Bose avdio sistema. Ta sestoji iz šestih zvočnikov, ki zagotavljajo zelo visoko kakovost predvajanega zvoka in so vredni vseh pohval. Dva izmed zvočnikov sta umeščena tudi v naslonjalo za voznikovo glavo, kar pričara zelo zanimivo izkušnjo.

Suzukijeva kabina nekoliko šepa pri kakovosti materialov, saj tam najdemo za odtenek preveč nizkokakovostne (tanjše) plastike, ki zna v prihodnosti prav nadležno škripati. Pohvaliti bi želeli sprednja sedeža, ki nudita odličen bočni oprijem in ugodje pri sedenju. Sam sem pri vožnji Swifta imel podoben občutek kot pri avtomobilih znamke Mazda, kar je zanj nedvomno dober podatek. Da bi Swift popolnoma ujel konkurentko Mazdo 2, pa mu manjka še nekaj prefinjenosti in zaključkov na višjem nivoju.

Kabina Kie Ria je medtem nekoliko bolj temna in vizualno manj najvušujoča, a na drugi strani po občutku celo najbolj kakovostna in kompaktna izmed trojice. Nizkokakovostne plastike je zelo malo. Navdušuje volanski obroč, kot to vedno izpostavimo pri avtomobilih znamke Kia.

Hrup, ki prodre v potniško kabino, pri nobenem izmed primerjanih avtomobilov ni pretirano moteč, zato si nivoji zatesnitev kabin zaslužijo relativno visoko oceno za ta segment.

Na področju kakovosti in občutka v potniški kabini je rezultat izenačen med Nissan Micro in Kio Riom.

Vsi trije avotmobili – Micra, Rio in Swift so v notranjosti relativno prostorni, a tu ponovno nekoliko izstopa Rio. Morda dajo ravno nekoliko temnejše barve in manjša mera detajlov občutek, da sedimo v nenavadno prostorni kabini.

Prtljažnik Nissana Micre zagotavlja 300 litrov uporabne prostornine, kar je več od večine konkurentov. Swift medtem razpolaga z 265 litri, a zmagovalec multitesta na tem področju je Kia Rio s kar 325 litri.

Zmagovalec na področju prostornosti je Kia Rio.

Swiftov zaslon na dotik in infotainment sistem v ozadju je videti nekoliko zastarel in tudi pri Micri situacija ni dosti boljša. Oba zaslona nista najbolj pregledna, niti najbolj odzivna. Tudi njuna grafična dovršenost malo šepa. Kia se tu za naš okus odreže najbolje, saj je njen sistem zelo preprost, pregleden in hitro odziven.

Najboljši “infotainment”: Kia Rio.

Vozne lastnosti trojice bi težko opisali kot navdušujoče, a so vsi trije avtomobili vseeno zabavni za vožnjo. Podvozja so le nekoliko premehka, da bi se lahko z užitkom zapodili po kakšni zaviti regionalki. Vsi avtomobili zato nudijo preveč mehak – kar elastičen občutek za volanom, ki nas ne uspe ravno navdati z vozniško samozavestjo. Tako so še vedno najbolj primerni za mestno vožnjo, kar je povsem razumljivo in sprejemljivo. Če moramo podeliti točko, gre na tem področju Nissanu Micri.

Zmagovalka na področju voznih lastnosti je Nissan Micra.

Testni Rio je bil opremljen z 1,2-litrskim turbobencinskim motorjem, medtem ko sta preostala dva konkurenta razpolagala s tricilindrskim “turbobencinarjem” – Swift pa še z dodatnim akumulatorjem, ki ob potrebi sprošča nekoliko dodatne moči (blagi hibrid). Najmočnejša točka Kiinega štirivaljnika je njegova uglajenost. Če ste že kdaj vozili “tricilindraša” boste takoj vedeli, o čem govorim. Ni pa motor ravno preveč zmogljiv (84 KM). Suzukijev Boosterjet turbo motor je odličen. Pika. Je nenavadno mogočen in nudi zelo dober občutek pri pospeševanju. Zlahka bi mu pripisali še kakšno “konjsko moč” več od uradne številke. Zadovoljivo zmogljiv je tudi 0,9-litrski turbomotor v Nissanu Micri.

Na področju izmerjene porabe se je daleč najbolje odrezal Suzuki Swift, ki na naši lestvici tudi generalno gledano zelo visoko kotira. Pri testu tega vozila smo zabeležili porabo 5,2 l/100 km pri mešanem ciklu. Ostala dva konkurenta sta zaostala za točno en liter.

Zmagovalec med primerjanimi motorji je Suzuki Swift.

Kia Rio je velik korak naprej v primerjavi s svojim predhodnikom, a ji do najboljših evropskih konkurentov (Fieste ali Ibize) še manjka nekaj dinamike in sloga. Avtomobil za svojo ceno še vedno obilo ponuja – dejstvo, na katerem je korejska znamka tudi zgradila svoj sloves. Najmočnejši aduti Kie Ria so uporabnost, preprostost in prostornost.

Zgodba Nissana Micre se je pričela pred dobrimi tremi desetletji. Prva je s proizvodnega traku zapeljala leta 1983. Doslej smo Micro lahko spoznali v štirih, povečini zelo uspešnih generacijah. Klub temu kani biti nova – peta – najuspešnejša doslej. Gre namreč za popolno revolucijo v primerjavi s prejšnjim modelom. Nissan je nanjo položil veliko večje ambicije kot v preteklosti. Na področju dizajna je avtomobil zlahka med vodilnimi v svojem segmentu in bo na tem mestu tudi ostal še kar nekaj časa.

Najmočnejša aduta Suzukija Swifta sta njegova nizka cena in ekonomičnost. “Blagi” hibrid je odlična izbira. Žal se veliko ljudi obregne ob njegov generičen dizajn in kakovost materialov v notranjosti, ki pač za zdaj še ne uspeta konkurirati bolj dovršenim evropskim – pa tudi azijskim tekmecem.

Katerega izbrati?

Bilo bi nepošteno do vas, naših bralcev in treh navedenih proizvajalcev vozil, da bi na hitro izbrali le enega zmagovalca našega multitesta. Če izbiramo generalno najbolj dovršen avtomobil, je to Nissan Micra. A treba je vedeti, da je Micra od preostalih dveh konkurentov nekoliko dražja. Za primerljivo količino opreme boste morali odšteti približno dva tisočaka več. Je toliko res vreden njen odličen slog?

Precej bolj učinkoviti bomo, če avtomobile razdelimo glede na želje in potrebe kupcev.

Slog in videz: Micra
Prostornost: Rio
Cena: Swift
Kakovost materialov: Micra ali Rio
Motor: Swift
Vozne lastnosti: Micra


Če vas zanima nakup dotičnih vozil, lahko na portalu Avtoklik hitro in preprosto pridobite konkretne ponudbe slovenskih pooblaščenih trgovcev:

Pridobi ponudbe za: Suzuki Swift

Pridobi ponudbe za: Kia Rio

Pridobi ponudbe za: Nissan Micra


Ključni podatki: Kia Rio (1.25 MPI EX Motion)

Cenik
Motor: 1.248 ccm, bencinski, štirivaljni
Moč: 62 kW/84 KM
Navor: 121 Nm/4.000 rpm
Menjalnik: 5-stopenjski ročni
Pogon: Dvokolesni, na prednji par
Končna hitrost: 173 km/h
Pospešek 0-100 km/h: 12,9 s
Izmerjena poraba na testu pri mešanem ciklu: 6,2 l/100 km
Prostornina prtljažnika: 325/980 l

 


Ključni podatki: Nissan Micra (0.9 IG-T Tekna)

Cenik
Motor: 898 ccm, turbobencinski, trivaljni
Moč: 66 kW/90 KM
Navor: 140 Nm/2.250 rpm
Menjalnik: 5-stopenjski ročni
Pogon: Dvokolesni, na prednji par
Končna hitrost: 175 km/h
Pospešek 0-100 km/h: 12,1 s
Izmerjena poraba na testu pri mešanem ciklu: 6,2 l/100 km
Prostornina prtljažnika: 300/1.004 l

 


Ključni podatki: Suzuki Swift (1.0 Boosterjet SHVS Elegance)

Cenik
Motor: 998 ccm, turbobencinski, trivaljni
Moč: 82 kW/110 KM
Navor: 170 Nm/2.000-3.500 rpm
Menjalnik: 5-stopenjski ročni
Pogon: Dvokolesni, na prednji par
Končna hitrost: 195 km/h
Pospešek 0-100 km/h: 10,6 s
Izmerjena poraba na testu pri mešanem ciklu: 5,2 l/100 km
Prostornina prtljažnika: 265/974 l

 






Foto: Luka Gregoric

Vprašanja o avtomobilu nam lahko zastavite na našem forumu. Z veseljem vam bomo odgovorili.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilih @avtoovernet in @lukagregoric.