Video: Polymobil Longa

Testi

Mobilno hišo Polymobil Longa sva z Nastjo preizkusila v istrskem kampu Mareda, ki se nahaja v bližini mesta Novigrad. Kam in kako boste šli pa vi letos na dopust? Zaupajte nam svoje mnenje, izkušnje in vprašanja na forumu Kam in kako na počitnice.

Mobilno hišo Polymobil Longa sva z Nastjo preizkusila v istrskem kampu Mareda, ki se nahaja v bližini mesta Novigrad.

Naselje mobilnih hiš znamke Polymobil je v Maredi idilično postavljeno na griču, nedaleč od plaže. Hišice skupaj tvorijo majhno simpatično naselje, ki je prepleteno z lepimi betonskimi potmi. Dostop do hišič je namreč večinoma dovoljen le peš, medtem ko je prostor za avtomobile pripravljen ob vznožju naselja. V sredi naselja so postavljena razna otroška igrala. Kljub temu, da je naselje novo za senco že skrbijo manjša drevesa.

polymobil test longa 2012

Kakšno je bivanje v tej mobilni hiški, ki jo lahko s posebnim transportom prestavljamo med lokacijami, preverite v spodnjem videu:

Hišice Polymobil sva si ogledala še v kampu Sirena, ki se nahaja na drugi strani majhnega obmorskega mesta Novigrad. Tu je naselje mobilnih hišk Polymobil od preostalega dela kampa še posebej ločeno z ogrado ter obogateno z majhnim bazenom. Pogled hišic pa je neposredno brez preprek obrnjen proti obali.

sirena novigrad kamp 2012

terasa polymobil longa 2012Preživljanje počitnic v tovrstnih hišicah postaja vse bolj popularno pri družinah kot tudi posameznikih, saj uporabnikom ni potrebno postavljati šotorjev, da lahko bivajo v kampu, hkrati pa jim ni potrebno najemati apartmajev, ki so pogosto na slabših lokacijah ali sredi gosto poseljenih naselij. Prikolice pa so že zdavnaj izgubile čare, saj izgledajo zele neugledno, ko vrsto let stojijo na istem mestu, začno propadati, povrh vsega pa šotorji pred njimi niso dovolj praktični in varni. Prevoz lastne prikolice pa za seboj povleče še stroške lastništva, registracije…

Kam in kako boste šli pa vi letos na dopust? Zaupajte nam svoje mnenje, izkušnje in vprašanja na forumu Kam in kako na počitnice.

___________________________
Podatki mobilne hišice LONGA:
Dolžina sten (zunaj/znotraj): 7950 / 7836 mm
Širina sten (zunaj/znotraj): 3920 / 3813 mm
Višina: 3100 mm
Ležišča: 4+2

Soba 1: postelja 200×140 cm, visoka omara, nizka omara
Soba 2: dve postelji 200×90 cm, visoka omara globine 60 in 40 cm
Kopalnica 1: tuš 80×80 cm, umivalnik z omarico in ogledalom, WC školjka s kotličkom, bide
Kopalnica 2: tuš 80×80 cm, umivalnik z omarico in ogledalom, WC školjka s kotličkom
Osrednji prostor: kuhinja dolžine 2 m s kuhalno ploščo (4 kuhališča) in pomivalnim koritom, kuhinjo sestavljajo spodnji in viseči elementi, hladilnik z ločenim zamrzovalnim delom, na hladilniku možnost postavitve mikrovalovne pečice, ločene omarice za shranjevanje in postavitev TV sprejemnika, jedilni kot 200×140 cm z mizo in stoli (mošnost spremembe v dodatno ležišče)
Vodovodni box: ločen box z vgrajenim električnim ali plinskim grelnikom
Šasija: pocinkana šasija z eno osovino in možnostjo vstavljanja vlečne rude na eno in drugo stran hišice, 6 označenih podpornih mest za podstavitev hišice