Novo doma: BMW 2 active tourer

Aktualno, Novo doma

BMW je pri nas predstavil prvi avtomobil s pogonom na prednji par koles. Avtomobil cilja na aktivne družine, ki želijo dinamičen avtomobil kompaktnih mer.  Serija 2 Active Tourer bo pritegnila nove ciljne skupine. »Potreba za premium vozili v kompaktnem razredu se razvija zelo obetavno,« je nadaljeval Krüger. S svojo blagovno znamko MINI in BMW serije […]

BMW je pri nas predstavil prvi avtomobil s pogonom na prednji par koles. Avtomobil cilja na aktivne družine, ki želijo dinamičen avtomobil kompaktnih mer. 

Serija 2 Active Tourer bo pritegnila nove ciljne skupine.

»Potreba za premium vozili v kompaktnem razredu se razvija zelo obetavno,« je nadaljeval Krüger. S svojo blagovno znamko MINI in BMW serije 1 ter serije 2, je BMW Group dobro zastopan v segmentu malih in kompaktnih vozil. S širitvijo svoje modelne serije, si BMW Group preko prednosti blagovne znamke BMW, prizadeva pridobiti nove ciljne skupine strank, kot je to že storila s svojo uspešno serijo 1. Okoli 70 odstotkov prodanih vozil prve generacije BMW serije 1 je dobilo lastnike, ki pred tem niso bili stranke te blagovne znamke.

BMW serije 2 Active Tourer so predstavili v urbanem okolju v nakupovalnem središču BTC

BMW serije 2 Active Tourer so predstavili v urbanem okolju v nakupovalnem središču BTC

»Z BMW serije 2 Active Tourer si predvsem želimo privabiti stranke, ki bi lahko zaradi družinskih razlogov imele številne potrebe glede funkcionalnosti in udobja, hkrati pa bi želele uživati v značilnih vrlinah BMW, kot sta športnost in inovativna oblika. Govorimo o kombinaciji, ki v preteklosti ni bila na voljo na trgu in ki nas loči od naših neposrednih tekmecev,« je poudaril Krüger. Active Tourer je prvi BMW s sprednjim pogonom in prvi predstavnik glavne blagovne znamke BMW, ki bo kupcem na voljo s 3-valjnim motorjem. Nova konstrukcija pogona na sprednja kolesa – s prečno vgrajenim motorjem – omogoča maksimalno izrabo notranje prostornine v relativno malem vozilu.

Znižanje stroškov zaradi arhitekture vozila na skupni osnovi.

BMW Group je razvil dve arhitekturi: eno za prihodnje modele s štirikolesnim in zadnjim pogonom in eno za modele s štirikolesnim in sprednjim pogonom na skupni osnovi, na kateri temelji tudi BMW serije 2 Active Tourer. Arhitektura sprednjega pogona je prav tako temelj za zagotavljanje dobičkonosne rasti v premium segmentu malih in kompaktnih vozil: »Standardizacija razvojnih in proizvodnih procesov na konceptu skupne osnove modelov/arhitektur blagovne znamke in motornih modulov, nam omogoča občutno znižanje stroškov znotraj BMW Group,« je dejal Krüger.

BMW serije 2 Active Tourer - 18.9.2014 - 101

BMW serije 2 Active Tourer je prvi BMW, ki ima korist od modularnega motornega koncepta. Standardiziran modularni motor BMW Group omogoča, da lahko 3, 4 in 6-valjne bencinske ter dizelske motorje različnih delovnih prostornin, izdeluje na zgolj enem tekočem traku. Visok odstotek identičnih montažnih delov pomeni, da lahko BMW Group bistveno zniža svoje stroške, v razvoju in proizvodnji.

Rast premium segmenta.

V bližnji prihodnosti bo premium segment verjetno rasel hitreje od osnovnega segmenta. BMW Group pričakuje povečano potrebo in povprečno letno rast nad 4,5 % (2013 – 2020) v svetovnem merilu. Premium segment malih in kompaktnih vozil bo prav tako po vsej verjetnosti imel korist od te rasti.

Cenik

Vstop na trg: 27. september 2014
218i Active Tourer                                                    100 kW / 136 KM     € 31.150,-
220i Active Tourer                                                    141 kW / 192 KM     € 29.600,-
225i Active Tourer A                                                170 kW / 231 KM     € 39.950,-
216d Active Tourer                                                  85 kW / 116 KM       € 27.300,-
218d Active Tourer                                                  110 kW / 150 KM     € 33.450,-
220d Active Tourer                                                  140 kW / 190 KM     € 31.300,-
220d xDrive Active Tourer A                                     140 kW / 190 KM     € 35.400,-
225i xDrive Active Tourer A                                     170 kW / 231 KM     € 39.400,-