Izjemen rezultat za Roka Turka na Croatia rallyju

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

“Odlično, kakšna dirka! Od štarta do cilja je bilo potrebno voziti na vso moč in na koncu nam je uspelo!” se je zmage na cilju Croatia rallyja v Poreču veselil Rok Turk. Že takoj na uvodnih hitrostnih preizkušnjah v petek, ki so potekale v okolici Učke in Buzeta, sta Rok in njegov sovoznik Enej Ložnar […]

“Odlično, kakšna dirka! Od štarta do cilja je bilo potrebno voziti na vso moč in na koncu nam je uspelo!” se je zmage na cilju Croatia rallyja v Poreču veselil Rok Turk.

Turk Croatia 2

Odlična slovenska posadka se je letos na Croatia Rallyu veselila celo zmage!

Že takoj na uvodnih hitrostnih preizkušnjah v petek, ki so potekale v okolici Učke in Buzeta, sta Rok in njegov sovoznik Enej Ložnar izkoristila težave konkurentov v močnejših dirkalnikih s predrtimi gumami. Po odpeljanih osmih hitrostnih preizkušnjah prvega dne je bil pred njima le hrvaški dirkač Juraj Šebalj, ki pa ni tekmoval v okviru Evropskega pokala. Tako sta Rok in Enej prvi dan Croatia rallyja končala na drugem mestu v skupni razvrstitvi, vodila pa sta tako med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles kot tudi v skupni razvrstitvi FIA Evropskega rally pokala.

Turk Croatia 1

Rok Turk se v Peugeotu 208 R2 odlično znajde

Sobotni del hitrostnih preizkušenj v okolici Poreča pa je postregel z vročim bojem za zmago, sej sta Bolgar Krum Donchev in Čeh Vojtěch Štajf z dirkalnikoma najmočnejšega razreda poskušala nadoknaditi zaostanek, a se Rok s svojim Peugeotom 208 razreda R2 ni dal kar tako. Z Enejem sta dirkala na limitu vseh 77 kilometrov šestih sobotnih hitrostnih preizkušenj, dala sta vse od sebe in na koncu jima je uspelo, zmaga v FIA Evropskem rally pokalu je bila njuna.

Turk Croatia 3

Turk: “Ne morem reči, da se je vse končalo kot smo z ekipo načrtovali, ampak še veliko boljše …”

Pred podelitvijo pokalov svojega navdušenja nad odličnim rezultatom seveda Rok ni skrival: “Ne morem reči, da se je vse končalo kot smo z ekipo načrtovali, ampak še veliko boljše – takšnega uspeha si vsekakor pred štartom nismo predstavljali, uspel nam je odličen rally! Celotna ekipa je svoje delo opravila z odliko!”

Na koncu Croatia rallyja se je ekipa Roka Turka tako veselila zmage v FIA Evropskem rally pokalu, drugega mesta na rallyju, zmage med dirkalniki s pogonom na sprednji par koles in tudi zmage v prvenstvu centralne Evropske cone.