Novo doma: Volkswagen Tiguan Allspace (več prostora za več namenov)

Novo doma, Top

Oznaka Allspace stoji za Tiguanom, ki v primerjavi s svojo osnovno različico ponuja eno vrsto sedežev več, ali pa vsaj zajetnejši prtljažni …

Oznaka Allspace stoji za Tiguanom, ki v primerjavi s svojo osnovno različico ponuja eno vrsto sedežev več, ali pa vsaj zajetnejši prtljažni prostor – za 2500 evrov doplačila.

Tiguan Allspace je od osnovne različice daljši za 215 milimetrov (njegova skupna dolžina znaša 4,70 m). Prtljažni prostor je večji za 120 litrov. Avtomobil je tudi nekoliko bolj oddaljen od tal in ima daljšo medosno razdaljo. Do stebrička B je Allspace še domala enak kot klasični Tiguan (nekoliko spremenjen je zgolj motorni pokrov), nato pa se pričnejo spremembe.

Osnovna motorja, ki začenjata vrsto imata, tako v bencinski kot dizelski različici, 110 kW (150 KM). V drugi polovici leta 2018 pri VW napovedujejo prihod 2,0-litrskega turbobencinskega motorja TSI z 200 KM.

Za vstopni model z nivojem opreme Trendline je potrebno odšteti 28.884 evrov, nivo Comforline je na voljo od 33.737 evrov, Highline pa od 36.294 evrov. Tiguana Allspace si lahko, kot rečeno, omislite zgolj zaradi večjega prtljažnika – lahko pa mu dodate tudi tretjo sedežno vrstvo – bolje rečeno dva dodatna sedeža. Doplačilo zanju znaša 636 evrov.

Pri slovenskem uvozniku vozil Volkswagen računajo, da bo klasični Tiguan še vedno precej bolje prodajan, saj večini zadostuje. Ob 1.300 običajnih naj bi slovenskih kupci posegli še po okoli 400 Allspace-ih.