Novi Peugeotov Crossover se kliče 2008

Novosti

Peugeot je pri modelu 2008 izkoristil vse svoje strokovno znanje, pridobljeno z uspehom vozila 3008 Crossover, da bi v nižjem tržnem razredu ponudil nekaj svežega. Njegova prodaja bo stekla spomladi leta 2013, ko se bo priključil dinamični ofenzivi, ki se je pričela že z uspehom modela 208.

Peugeot je pri modelu 2008 izkoristil vse svoje strokovno znanje, pridobljeno z uspehom vozila 3008 Crossover, da bi v nižjem tržnem razredu ponudil nekaj svežega.

Njegova prodaja bo stekla spomladi leta 2013, ko se bo priključil dinamični ofenzivi, ki se je pričela že z uspehom modela 208.

0DFBE4C6-58D7-11E2-A760-E7A465B94067

Novi Peugeotov Crossover je prvo vozilo blagovne znamke, ki je bilo v osnovi in istočasno zasnovano s strani in za več geografskih območij. Model 2008 je s svetovno usmerjenimi cilji v blagovno znamko vnesel novo dinamiko, ki je usklajena z njegovo strategijo razvoja ponudbe modelov Crossover in pridobivanja novih kupcev.

Koncept

Nova generacija strank se veliko giblje. Ti agilni in polimorfni posamezniki, ki jih najdemo na vseh kontinentih, stremijo za izdelki po njihovi lastni podobi. Peugeot se je odzval temu izzivu. Dinamičen in najnovejši Crossover by Peugeot nudi kupcem nižjega tržnega razreda bogato in raznoliko izkušnjo. Model 2008, ki v dolžino meri komaj 4,16 m združuje vožnjo v limuzini in vzdržljivost športno-terenskega vozila (SUV) s prostorno, modularno in udobno notranjostjo. Dobro se znajde tako v mestu kot tudi na regionalnih cestah, kamor se poda povsem samozavestno po zaslugi številnih storitev za mobilnost.
 
Proizvodnja modela 2008 bo potekala v neposredni bližini kupcev, v Franciji (Mulhouse), na Kitajskem (Wuhan) in v Braziliji (Porto Real).

Eleganca in vzdržljivost

2008 je ponovno odkril standarde prostornih avtomobilov iz tržnega razreda manjših vozil. Izrazita stilska zasnova dokazuje njegovo identiteto, s katero nudi priročnost, prostornost in izkušnje v vožnji.
 
Privzdignjeno zgradbo vozila 2008 nosijo pnevmatike “Mud&Snow” in 17-palčna platišča z diamantnim rezom nesvetleče končne obdelave. Posebna oblika koles zagotavlja vozilu 2008 stabilno lego na cesti in hkrati tudi lahkotno vožnjo. Odbijači in spodnji robovi karoserije v črni barvi zagotavljajo zaščito skupaj s prednjimi in zadnjimi zaključnimi profili ter bočnimi okrasnimi letvami iz nerjavečega jekla.
 
273BFA84-58D7-11E2-8095-E7A465B94067
 
Prednji del si lasti stilske zapovedi blagovne znamke. Spretno izklesan pokrov motornega prostora prispeva k zaščiti, vzdržljivosti in lahkotnosti vozila 2008. Lebdeča okrasna maska je videti, kot da bi bila vdelana v karoserijo ter izstopa zaradi svoje prefinjenosti in obilice moči. Inovativna žarometa se po obliki prilegata tehničnim funkcijam. Njune ostre poteze se prepletajo z linijami karoserije in na ta način zarišejo ostro mačje oko. Videti je, kot da tvorijo celoto s prednjim delom, s čimer mu dajejo še bolj tehnološki videz in edinstven značaj. Piko na i naredijo dnevne luči z LED diodami.
 
Novi Crossover za mestno vožnjo se ponaša tudi z zelo elegantno in prefinjeno obliko blatnikov in bočnih površin, ki nakazuje na njegove očitne atletske lastnosti. Pod velikimi steklenimi površinami, med katerimi je tudi steklena panoramska streha, se skriva prostorna notranjost s širokim razgledom nad okolico. Nad prostornim prtljažnikom, ki se ponaša z nizkim nakladalnim pragom, se razteza streha z dinamično izboklino po zgledu modela RCZ. Široka prtljažna vrata obdajajo luči, ki so čvrsto pritrjene na karoserijo. V notranjosti ležišča luči lebdijo trije svetlobni sklopi, ki so od spodaj osvetljeni z LED diodami in ki se zdijo, kot da se vzdigujejo.
 
K dinamični in elegantni obliki strehe v gibanju prispevajo tudi bočne površine. Predel strehe nad zadnjimi sedeži krasi dekorativni element v obliki strešnega vala, ki je vdelan v kovino. Spojler je videti, kot da bi bil vdelan v karoserijo oziroma deluje kot eleganten podaljšek strehe. Strešni prtljažni drogovi precizne oblikovne zasnove dodatno dokazujejo, da je model 2008 idealen za dinamične in prostočasne aktivnosti.
 
Motorji zadnje generacije izkoriščajo lahkotno in usločeno obliko karoserije za zagotovitev do sedaj neznanih izkušenj v vožnji in predstavljajo pravo prelomnico z vidika porabe goriva. Mestni Crossover 2008 izstopa od svojih tekmecev po zaslugi tehnologije dizelskih motorjev e-HDi in 3-valjnih bencinskih motorjev z emisijami CO2 že od 99 g/km dalje.