Novi električni Volkswagen e-up!

Aktualno, Novosti

Volkswagen odpira novo poglavje mobilnosti, saj predstavlja svoje prvo serijsko vozilo, ki ga poganja izključno elektromotor: novi e-up!. Štirisedežni model se je javnosti prvič predstavil na letni konferenci za medije in investitorje v Wolfsburgu. Novi e-up! z električnim pogonom in štirimi sedeži uvaja nov avtomobilski koncept, ki nakazuje smernice prihodnosti: vozilo za vsakodnevne mestne vožnje, ki […]

Volkswagen odpira novo poglavje mobilnosti, saj predstavlja svoje prvo serijsko vozilo, ki ga poganja izključno elektromotor: novi e-up!.

Štirisedežni model se je javnosti prvič predstavil na letni konferenci za medije in investitorje v Wolfsburgu. Novi e-up! z električnim pogonom in štirimi sedeži uvaja nov avtomobilski koncept, ki nakazuje smernice prihodnosti: vozilo za vsakodnevne mestne vožnje, ki pa je idealno tudi za vse, ki se dnevno vozijo na delo, ali kot drugi avto. Novi e-up! lahko svoje baterije že v 30 minutah napolni na 80 odstotkov.

Brez težav premaga razdalje do 150 km.

Brez težav premaga razdalje do 150 km.

Skoraj neslišno ga poganja elektromotor z močjo 60 kW (82 KM) – brez motečih prekinitev pogonske moči pri prestavljanju ali hrupa motorja. Trajna moč motorja znaša 40 kW (55 KM), največji navor 210 Nm pa je na voljo že takoj ob zagonu motorja. Novi e-up! pospeši od 0 do 100 km/h v 14 sekundah in doseže največjo hitrost 135 km/h. Kapaciteta litij-ionske baterije, ki je vgrajena na dnu vozila, znaša 18,7 kWh. S polno baterijo lahko 1.185 kg težko vozilo prevozi do 150 km (skladno z novim evropskim voznim ciklusom).

Priključek za polnjenje baterije je nameščen pod “loputo rezervoarja za gorivo”. Opcijsko se uporablja kombinirani polnilni sistem CCS (Combined Charging System), ki so ga standardizirali Volkswagen in drugi proizvajalci in ki v enaki meri podpira polnjenje z enosmernim in izmeničnim tokom. Vozniki lahko tako svoje vozilo polnijo na večini polnilnih postaj, ne glede na vir električne energije in hitrosti polnjenja, ki je na voljo.

Novi e-up! prepriča tudi z decentnim, kakovostnim dizajnom. Pri zunanjosti so njegova najbolj prepoznavna oblikovalska značilnost dnevne LED-luči, ki so v loku razporejene v odbijaču. Sprednji del, pragovi in dno vozila so aerodinamično optimizirani. Štirisedežnemu električnemu modelu prepoznavnost zagotavljajo sijoča 15-palčna aluminijasta platišča, Volkswagnovi emblemi z modrim ozadjem in napis e-up! na zadku.

Notranjost vozila zaznamujejo posebne svetlo sive sedežne prevleke z modrimi kontrastnimi šivi. Premišljena uporaba usnjenih elementov in kromiranih aplikacij ustvarja purističen celostni vtis, ki se odlično poda urbanemu električnemu avtomobilu.

Jeseni se bo e-up! predstavil na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, takoj po tem se bo začelo zbiranje naročil.