Novi Citroën Jumper 2014

Aktualno

CITROËN Jumper na trgu do danes beleži skoraj 800.000 prodanih vozil. Glede na uspeh modela se je proizvajalec odločil, da je čas za temeljite spremembe. Pri projektiranju novega vozila CITROËN Jumper so uporabili vso znanje in izkušnje. Novi CITROËN Jumper 2014 se v celoti sklada s potrebami kupcev, saj se odlikuje po: – sodobnem oblikovanju, ki se prilagaja uporabnosti: sprednji del, ki izraža […]

CITROËN Jumper na trgu do danes beleži skoraj 800.000 prodanih vozil. Glede na uspeh modela se je proizvajalec odločil, da je čas za temeljite spremembe. Pri projektiranju novega vozila CITROËN Jumper so uporabili vso znanje in izkušnje.

jUMPER-2014

Novi CITROËN Jumper 2014 se v celoti sklada s potrebami kupcev, saj se odlikuje po:

sodobnem oblikovanju, ki se prilagaja uporabnosti: sprednji del, ki izraža dinamičnost in robustnost po zaslugi novih žarometov z dnevnimi lučmi z diodami LED, pokrov motornega prostora z izbočenimi linijami ter zaščitni odbijač. Novi CITROËN Jumper je po svojem slogu usklajen s sodobnim časom. Slog je oblikovan v skladu s celostno podobo tržne znamke, vendar se osredotoča predvsem na konstrukcijo in ergonomijo, ki olajšata uporabo, največ pozornosti pa namenja vsakodnevnemu prevozu tovora, saj ima zelo dobro razmerje med uporabno prostornino in zunanjimi merami. Odprtina tovornega prostora med blatniškimi koši je široka 1,42 m, uporabna širina pa znaša 1,87 m. Po zaslugi teh mer je novi CITROËN Jumper najboljši v svoji kategoriji.

zglednem udobju, saj vozniku ponuja optimalno vozniško mesto, opremljeno s sedežem s prilagodljivim vzmetenjem, nasloni za roke in nastavljivim ledvenim delom. Življenje dodatno olajšata prestavna ročica, ki je umeščena na armaturno ploščo, ter po višini nastavljiva pisalna mizica. Novi CITROËN Jumper prinaša tudi možnosti povezovanja z napravo Connecting Box (pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth in vhod USB) ter prvič v tej kategoriji tudi 5-palčni barvni zaslon na dotik za novi funkciji navigacije in kamere za vzvratno vožnjo.

– tehnologij za več varnosti, kot so elektronski nadzor pogona, sistem Hill Descent Control (nadzor hitrosti med vožnjo po klancu navzdol), programsko nastavljivi tempomat-omejevalnik hitrosti, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu ter zaznavanje prenizkega tlaka v pnevmatikah, ki skrbijo za mirnejšo vožnjo.

– preizkušeni kakovosti in zmernem strošku uporabe, saj je na testiranjih prevozil več kot 4 milijone kilometrov, da smo dosegli kar največjo zanesljivost. Novi CITROËN Jumper pomeni tudi manjši strošek uporabe, saj nekatere izvedenke porabijo skoraj 15 % manj goriva v primerjavi s prejšnjo generacijo. Poleg tega so motorji e-HDi 130 ter e-HDi 150 opremljeni tudi s sistemom Stop&Start, ki omogoča dodatni prihranek do 0,5 litra goriva v mestni vožnji.

Video prispevek s testne vožnje