Nova dimenzija zvoka v Audiju TT,

Zanimivosti

Najbolj izpopolnjena različica novega Audija TT je opremljena z avdiosistemom Bang & Olufsen Sound System s tehnologijo Symphoria. Za optimizacijo zvočne slike poseben procesor preko mikrofona analizira moteči hrup v notranjosti vozila; v kombinaciji z MMI navigacijo plus se zvok predvaja tudi po sistemu prostorskega zvoka 5.1. Ojačevalnik z močjo 680 W krmili dvanajst zvočnikov, vključno z dvema […]

Najbolj izpopolnjena različica novega Audija TT je opremljena z avdiosistemom Bang & Olufsen Sound System s tehnologijo Symphoria.

Za optimizacijo zvočne slike poseben procesor preko mikrofona analizira moteči hrup v notranjosti vozila; v kombinaciji z MMI navigacijo plus se zvok predvaja tudi po sistemu prostorskega zvoka 5.1. Ojačevalnik z močjo 680 W krmili dvanajst zvočnikov, vključno z dvema osrednjima in dvema nizkotonskima z ohišjem v vratih. Vizualno ta sistem označuje letvica iz eloksiranega aluminija ob robu globokotonskih zvočnikov, na kateri je logotip danskega HiFi‑specialista; tanek svetlobni pas odseva belo svetlobo svetlečih diod.

Audi-TT-zvok

Pri Audiju so tako reprodukcijo zvoka v prestižnih vozilih dvignili na še višjo raven. V sodelovanju s Fraunhoferjevim inštitutom za integrirana vezja iz Erlangna je ta avtomobilski proizvajalec razvil tehnologijo Symphoria, tj. novo programsko opremo za reprodukcijo in predvajanje zvočnih signalov. Ta program v prvem koraku s semantičnim analitičnim postopkom loči posamezne zvočne komponente v okviru zvočnega signala. Potem ločene zvočne objekte razporedi v notranjosti avtomobila. Zvočna slika dobi večjo širino in globino ter ustvarja povsem nov prostorski vtis. Vsak potnik lahko uživa v doživljanju zvoka, ki ga odlikujeta vrhunska kakovost in izjemna natančnost.