Hyundai objavil prve skice i20 nove generacije

Novosti

Hyundai je objavil prve skice i20 nove generacije, ki nakazujejo oblikovne smernice novega vozila. Popolnoma nova verzija priljubljenega modela B segmenta je dobila navdih po Hyundaijevi oblikovalski strategiji “fluidic sculpture 2,0”. Rezultat je avtomobil prefinjenih oblik, ki že na prvi pogled oznanja kateri družini pripada. Dolg pokrov motorja in mogočna oblika sta zaščitni znak i20 […]

Hyundai je objavil prve skice i20 nove generacije, ki nakazujejo oblikovne smernice novega vozila.

Popolnoma nova verzija priljubljenega modela B segmenta je dobila navdih po Hyundaijevi oblikovalski strategiji “fluidic sculpture 2,0”. Rezultat je avtomobil prefinjenih oblik, ki že na prvi pogled oznanja kateri družini pripada.

Dolg pokrov motorja in mogočna oblika sta zaščitni znak i20 nove generacije. Linije karoserije so jasno začrtane in kot celota i20 deluje preprosto, kar mu daje poseben čar prefinjenosti. Avto vizualno deluje še daljši kot dejansko je, saj ga optično povečajo C stebrički v temni barvi.

New-Generation-i20

Sprednji del je moderen, drzen. Zaznamuje ga Hyundaijeva značilna heksagonalna maska motorja, ki se s tankimi črtami povezuje z žarometi in tvori atraktivno celoto. Popolnoma nova oblika zaznamuje tudi zadnji del vozila, ki zaokrožuje prepoznaven hišni dizajn.

I20 nove generacije je bil zasnovan in razvit v Hyundaijevem evropskem tehničnem centru v nemškem Rüsselsheimu. Več podrobnosti o i20 nove generacije sledi pred svetovno premiero na pariškem avtosalonu v oktobru.