Nova Audija A6 in A7 z inovativno Hidriino dizelsko in hibridno tehnologijo

Zanimivosti

Priznani proizvajalec premijskih vozil Audi je predstavil novi mehkohibridni dizelski pogonski agregat s ključnimi inovativnimi rešitvami razvitimi v Hidrii.

Priznani proizvajalec premijskih vozil Audi je predstavil novi mehkohibridni dizelski pogonski agregat s ključnimi inovativnimi rešitvami razvitimi v Hidrii. Agregat je vgrajen v nova modela Audi A6 in Audi A7. Zaradi Hidriine nove inovativne tehnologije so ta vozila bistveno varčnejša in čistejša.

Novi dvolitrski mehkohibridni dizelski agregat s štirimi valji, vgrajen v letos predstavljena modela Audi A6 in Audi A7, je varčnejši in čistejši zaradi vrhunske Hidriine tehnologije. Ta sodobnim dizelskim vozilom omogoča bistveno manjšo porabo goriva ter izpuste okolju in zdravju škodljivih plinov. Novi Audijev dizelski agregat – prvi s štirimi valji, ki ga ta prestižni proizvajalec vgrajuje v svoje petvratne kupeje – ima vgrajen Hidriin prebojni sistem za hladen zagon dizelskega motorja s senzorjem tlaka Optymus PSG z zaprtozančnim sistemom izgorevanja.

Poleg tega je dodatno podprt še z naprednim 48V hibridnim sistemom s tako imenovano starter-generator tehnologijo. Njeni ključni deli – stator, rotor in ohišje elektromotorja – so razviti in izdelani v Hidrii. Sistem vozilom omogoča dodatno moč pri pospeševanju, pri zaviranju ali vožnji navzdol pa proizvaja električno energijo in polni baterije, potrebne za zagon motorja z notranjim izgorevanjem in pogonsko električno asistenco. Audi pa ga poleg dizelskih vgrajuje tudi v svoje bencinske motorje.

Zaradi te inovativne in visokotehnološke tehnologije oba modela, tako Audi A6 kot Audi A7, porabita manj kot 4 litre dizelskega goriva na 100 kilometrov. Nižji so tudi izpusti toplogrednega plina CO2  – manj kot 125 gramov na kilometer. Vrhunska kombinacija inovativne dizelske in dodatne električne pogonske tehnologije pa novim dizelskim avtomobilom omogoča še, da v ozračje izpustijo tudi do 30 odstotkov manj zdravju škodljivih dušikovih oksidov (NOx) in drugih izpustov.

Dizelska vozila s Hidriino prebojno inovativno tehnologijo tako izpolnjujejo vse trenutne zahtevne predpise o emisijah. Prav tako izpolnjujejo tudi novo okolijsko regulativo, ki bo začela veljati leta 2020. S tem Hidria pomembno prispeva k nadaljnjemu razvoju čistih, okolju in zdravju prijaznih dizelskih vozil, ki z novo zeleno tehnologijo ostajajo ključen element  sodobne zelene mobilnosti prihodnosti.