Nova točka za Gerčarja na zahtevni dirki

Motociklizem, Šport

Osma dirka letošnje sezone MXGP je bila na sporedu v Veliki Britaniji. Na njej je, v težkih okoliščinah, Klemen Gerčar osvojil novo točko. Mojstrsko je obvladal številne pasti na stezi, čeprav je sam prepričan, da bi lahko dosegel še več. A ne glede na vse je to njegova prva sezona v najvišjem motokrosističnem razredu. »Obe […]

Osma dirka letošnje sezone MXGP je bila na sporedu v Veliki Britaniji. Na njej je, v težkih okoliščinah, Klemen Gerčar osvojil novo točko. Mojstrsko je obvladal številne pasti na stezi, čeprav je sam prepričan, da bi lahko dosegel še več. A ne glede na vse je to njegova prva sezona v najvišjem motokrosističnem razredu.

Izplen Gerčarja v Veliki Britaniji je nova točka

Izplen Gerčarja v Veliki Britaniji je nova točka

»Obe dirki sta bili po svoje zanimivi, na prvi mi sprva ni dobro kazalo, saj nikakor nisem uspel ujeti pravega ritma, in tako je bilo dejansko skozi celotno dirko. Naj sem se še tako trudil, napredovati nisem mogel. Na njej sem ostal brez točk, zato se na drugi tvegal malo več. Tudi občutek na motociklu je bil veliko boljši, užival sem v dirki in pogojih, ki so bili vse prej kot enostavni. Zato sem z novo točko zadovoljen, želim pa si, da bi znanje in sposobnosti zdaj presnele tudi na dirko samo. A vem, da je to proces, ki zahteva nekaj časa in privajanja. Ob tem želim čestitati tudi Timu Gajserju za njegovo odlično uvrstitev v razredu MX2. S tem skupaj lahko pokaževa, da Slovenci premoremo odlične motokrosiste,« je po dirki v Veliki Britaniji misli strnil Klemen Gerčar.

Gerčar: "Skupaj za Gajserjem lahko pokaževa, da Slovenci premoremo odlične motokrosiste"

Gerčar in Gajser dokazujeta, da Slovenci premoremo odlične motokrosiste

Zdaj se bodo dirkači in ekipe preselili v Francijo v St. Jean d’ Angely, ki leži vzhodno od mesta La Rochelle na zahodni obali Francije.

MXGP, Velika Britanija (Matterley Basin)

Prva vožnja:
1. Cairoli (ITA, KTM) 35:06,163
2. Frossard (FRA, Kawasaki) + 3,859
3. Van Horebeek (BEL, Yamaha) + 13,248

22. Klemen Gerčar (SLO, Honda) – 1 krog

Druga vožnja:
1. Desalle (BEL Suzuki) 35:00,023
2. Cairoli (ITA, KTM) + 17,717
3. Van Horebeek (BEL, Yamaha) + 31,838

20. Klemen Gerčar (SLO, Honda) + 1:58,053

Skupno točkovanje:
1. Cairoli 351
2. Desalle 323
3. Van Horebeek 316

24. Gerčar 19