Nissan Qashqai+2 1.6 Acenta

Nissan, Testi

Na naš seznam testnih vozil se je znašel še en Nissan Qashqai+2, tokrat z bencinskim 1,6-litrskim pogonskim agregatom. Naj spomnim, da je bil že maja lani objavljen test dizelske različice z nekoliko več opreme. Takrat sem pohvalil odsotnost štirikolesnega pogona, saj se to še kako pozna pri povprečni porabi. Enakemu mnenju se pridružujem tudi sedaj. […]

Na naš seznam testnih vozil se je znašel še en Nissan Qashqai+2, tokrat z bencinskim 1,6-litrskim pogonskim agregatom.

nissan qashqai+2 1.6 test 2013

Všečna oblika pod seboj skriva preprosto, a zanesljivo tehniko.

Naj spomnim, da je bil že maja lani objavljen test dizelske različice z nekoliko več opreme. Takrat sem pohvalil odsotnost štirikolesnega pogona, saj se to še kako pozna pri povprečni porabi. Enakemu mnenju se pridružujem tudi sedaj. Testni Qashqai+2 z 1,6-litrskim bencinskim motorjem je na prvi pogled deloval šibek avtomobil, ki je spojen z le 5-stopenjskim ročnim menjalnikom. Kombinacija, ki pač ne obeta veliko. A kljub vsemu pozitivno preseneti, če ga uporabljate v okolju in režimu vožnje v katerem se najbolje počuti. To so krajše razdalje za daljše časovno obdobje, saj s svojo preprosto tehniko zagotavlja skorajšno neuničljivost.

17-palčna lita platišča in dimenzije pnevmatik 215/60 R17 so del opreme Acenta.

17-palčna lita platišča so del opreme Acenta.

Če ga vozimo v stilu za katerega je bil izdelan – umirjeno, potem bo tudi poraba relativno nizka, kar v praksi pomeni okoli osmih litrov goriva na sto prevoženih kilometrov. Seveda pa se hitro kaznuje vsako ostrejše pospeševanje z dodatnim dvigom porabe. Zaradi majhne količine navora je ta avtomobil resnično izdelan za tiste, ki se jim nikamor ne mudi, torej za ljudi v tretjem življenjskem obdobju. Le ti znajo uživati v počasni vožnji in se tudi največ časa zadržujejo na lokalnih cestah s hitrosti do 90 km/h. Avtocestne hitrosti tale Qashqai+2 sicer dobro prenaša, vendar se leno prebije do željenih 130.

Povsem razumljivo je, da bi bil v takšem vozilu štirikolesni pogon povsem odveč. Nissanov AWD je mogoče pri bencinski izbiri naročiti le pri 2,0-litrskem motorju, ki ponuja 104 kW moči (140 KM). Takšna različica s paketom opreme Acenta stane 25.990 evrov. Seveda pa je mogoče naročiti še AWD pri dizelskima motorjema 1.6 dCi in 2.0 dCi. Različica z manjšim dizelskim motorjem in opremo Acenta vas bo stala 28.090 evrov. Vsi ti omenjeni motorji s štirikolesnim pogonom pa imajo 6-stopenjski ročni menjalnik.

Acenta oprema je nadgradnja osnovne opreme Visia. Že v osnovi je dobro poskrbljeno za varnost, saj vsebuje med drugim ESP, ABS, EBD za električno porazdelitev zavorne sile, ojačevalnik zavorne sile, šest varnostnih zračnih zaves in tudi pritrdišča Isofix za prevoz najmlajših.

nissan qashqai+2 1.6 test 2013 armaturka nissan qashqai+2 1.6 test 2013 druga vrsta

nissan qashqai+2 1.6 test 2013

S sedmimi sedeži je uporaben mestni crossover.

V notranjosti najdemo ogromno uporabnih stvari, kot naprimer dve 12 V vtičnici (spredaj in v sredinskem sedežu v drugi vrsti), ogledalce v voznikovem in sovoznikovem senčniku, osvetljen predal pred sopotnikom, pomična, deljiva klop v drugi vrsti v razmerju 60:40 ali 40:20:40 in seveda povsem zadaj že znana dva pomožna sedeža, deljiva 50:50 in zložljiva v tla. Prtljažnik vsebuje pokrivalo prtljažnega dna in Flexiboard – dvostransko pregrado v prtljažnem prostoru. Povsem razummljivo je, da vsebuje takšen Qashqai+2 tudi že daljinsko centralno zaklepanje, potovalni računalnik in kot pohvalno tudi tempomat in omejevalnih hitrosti.

Zahvaljujoč opremi Acenta pa se je naš testni Qashqai+2 ponašal še z avtomatsko dvopodročno klimatsko napravo in radiem s CD MP3 predvajalnikom, USB priključkom in šestimi zvočniki. Predal pred sovoznikom je v takšem vozilu tudi že hlajen, medtem ko voznika pa razvaja usnjen volanski obroč in prestavna ročica. Brisalci so že opremljeni s senzorjem za dež in prisotni so senzorji za parkiranje zadaj. Na zunanjosti boste paket Acenta najhitreje prepoznali po 17-palčnih lahkih litih platiščih in sprednjima meglenkama.

Qashqai+2 z osnovnim bencinskim motorjem ni za vsakogar. Njegovi višji oddaljenosti od tal, uporabnosti s sedmimi sedeži, preprostim delovanjem in udobnim podvozjem bodo hvaležni predvsem starejši, ki z največjim veseljem tu pa tam na kakšen izlet odpeljejo svoje številne vnuke. Tisti, ki delajo več kilometrov, so aktivnejši in želijo močnejši avtomobil pa priporočam dizelsko gnano različico.

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Nissan Qashqai+2 z 1,6-litrskim bencincem si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.
_______
Podatki:

Motor / menjalnik: 1.6, bencinski (81 kW/117 KM, 158 Nm) / 5-st. ročni
Poraba po ECE: 8,3 / 5,6 / 6,6 (CO2: 154 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 180 km/h / 12,9 sekund
Dolžina / širina / višina: 4541 / 1780 / 1645
Medosna razdalja: 2765 mm
Teža: 1404 kg
Posoda za gorivo: 65 l
Št. sedežev: 7

Osnovna cena (1.6, Visia): 20.800 EUR
Osnovna cena testnega vozila: 22.490 EUR