Adam prejel »red dot design award«

Aktualno

Opel ADAM s svojim nekonvencionalno podobo in sodobnimi tehnologijami navdušuje strokovnjake in kupce. To potrjuje tudi priznanje »red dot design award«, ki jo je Oplovem prvaku individualizacije podelila mednarodna 37-članska žirija. Kot zmagovalec v kategorijah “product design 2013” in “Automotive and Transport” se je ADAM “postavil na vrh med številnimi in izjemno zahtevnimi tekmeci”. Toda […]

Opel ADAM s svojim nekonvencionalno podobo in sodobnimi tehnologijami navdušuje strokovnjake in kupce. To potrjuje tudi priznanje »red dot design award«, ki jo je Oplovem prvaku individualizacije podelila mednarodna 37-članska žirija.

opel adam 2013Kot zmagovalec v kategorijah “product design 2013” in “Automotive and Transport” se je ADAM “postavil na vrh med številnimi in izjemno zahtevnimi tekmeci”. Toda slogovno izjemno prepričljiv Oplov novinec se potrjuje tudi na trgu, saj je bilo zanj zbranih že 30.000 naročil, kar je izjemen dokaz priljubljenost med kupci. Strokovnjaki zbrani v žiriji pa so vse to potrdili s povzetkom, da njegova prepričljivost izhaja iz “estetske oblike in trajnostnih trendov”. »Z našim novim avtomobilom sodobnega življenjskega sloga uspešno nadaljujemo tradicijo zbiranja ‘red dot design award’ zadnjih let, kar potrjuje našo izjemno zmožnost inovativnosti,« pravi Niels Loeb, Oplov direktor dizajna zunanjosti. »Z ADAMOM ponovno dokazujemo, da zmoremo zasnovati izjemen dizajn avtomobilov vseh razredov in za sleherni okus.« 

ADAM je četrti Opel od leta 2009 z ‘red dot design award’. Pred njim so nagrado dodelili Insignii, Astri Sports Tourer in kompaktni Astri GTC coupe. Gre vsekakor za dodatno potrditev, da je oblikovalski jezik »kiparske umetnosti združene z nemško natančnostjo« uveljavljen z Insignio, z odobravanjem sprejet tako med kupci, kot strokovnjaki.

Letos se je za priznanja in zmage v izboru red dot potegovalo največ prijavljenih doslej. V 19 kategorijah je namreč 1865 podjetij in dizajnerjev iz 54 držav strokovni žiriji predstavilo 4662 izdelkov. Priznanja bodo uradno podeljena na slovesni prireditvi “red dot gala”, 1. julija letos v gledališču Aalto v Essnu, ki ji bo prisostvovalo 1200 mednarodnih gostov iz gospodarstva, politike in medijev. Zgodovina enega najbolj pomembnih in največjih dizajnerskih izborov na svetu sega v leto 1955.

Prvak individualizacije ter najbolje omrežen in povezan majhen avtomobil

Opel ADAM definira individualen dizajn. Ni ga namreč drugega majhnega avtomobila tega razreda na svetu, ki bi ponujal več kot 61.000 izvedb zunanjosti in skorajda 82.000 izvedb notranjosti. Izbor bogati 12 barv zunanjosti, tri barve strehe, 31 izvedb platišč z izvirnimi dodatki in različne izvedbe stropa z LED diodami.

Notranjost ADAMA označujejo tudi visokotehnološke inovacije kot je informacijsko zabavni sistem IntelliLink povezljiv z iPhoneom in operacijskim sistemom Android. ADAM je najbolje omrežen in povezan majhen avtomobil tudi zaradi možnosti uporabe sistema govornega upravljanja iPhone SIRI Eyes Free. Avtomobil sodobnega življenjskega sloga se ob tem postavlja še s številnimi drugimi elementi opreme in sistemi, ki so doslej bili ohranjeni, če sploh, za avtomobile višjih razredov. Mednje sodi zadnja generacija sistema pomoči pri parkiranju Park Assist, ogrevan volanski obroč, sistem pokrivanja mrtvega kota in integrirani nosilec koles FlexFix. Tudi vsi ti elementi se postavljajo z vrsto priznanj. Pred prejetjem priznanj red dot je nekonvencionalni Opel ADAM pred nekaj tedni že zmagal v izboru “Plus X Award”. Žirija mu je namenila najvišjo oceno zaradi udobja, dizajna, izjemne kakovosti in inovacij.