Nissan Qashqai utrjuje svoj položaj

Aktualno

Povsem prenovljen Nissan Qashqai, ki velja za predstavnika nove generacije mestnih crossover-jev, na novo določa smernice v tem razredu vozil in nadaljuje pot, kjer je izvirni model končal.

Nissan Qashqai

Povsem prenovljen Nissan Qashqai, ki velja za predstavnika nove generacije mestnih crossover-jev, na novo določa smernice v tem razredu vozil in nadaljuje pot, kjer je izvirni model končal.

Ob proizvodnji v polnem razmahu v Nissanovi tovarni Sunderland v Veliki Britaniji, kjer  dosegajo nove rekorde, so lahko navdušeni kupci in svetovni mediji spoznali, zakaj novi Qashqai postavlja nove standarde v razredu mestnih crossover vozil.

Vrhunska tehnologija, dizajn mestnega crossover-ja druge generacije in izboljšane vozne lastnosti so glavni aduti novega vozila Nissan Qashqai. Po prvi različici, pri kateri je bilo prodanih več kot dva milijona primerkov, je Nissan uporabil svoje izjemno znanje in izkušnje pri oblikovanju in načrtovanju popolnega mestnega terenca.

Nissan Qashqai

Povsem prenovljeni Qashqai, izdelan na osnovi temeljnih vrednot in številnih prednosti modela prve generacije, združuje slog, tehnologijo in vznemirljiv značaj v svojevrstnem in čisto izvirnem kompletu.

Nov dizajn, nova tehnologija, novi standardi

Osupljivi novi Qashqai je 47 mm daljši od sedanjega modela ter komaj zaznavno nižji in širši, kar mu daje vitek in uravnotežen videz. Kljub temu je ohranil stil mestnega crossover vozila, kompaktne dimenzije in dvignjen položaj za vožnjo. Zaradi posebnosti, kot je pokrov motornega prostora v obliki školjčne lupine, je videti elegantnejši, vendar pa v njem še vedno prepoznamo gene njegovega predhodnika.

Inovativnost se nadaljuje s paleto pogonskih sklopov novega vozila Qashqai, ki je bogatejša in učinkovitejša kot kdajkoli prej. Vsi motorji so opremljeni s tehnologijo Start&Stop in v kombinaciji z zmanjšano prostornino turbomotorjev zagotavljajo manjše emisije ter porabo goriva, hkrati pa ohranjajo visoko zmogljivost ob najnižji emisiji CO₂ v tem razredu vozil, ki lahko znaša tudi samo 99 g/km. K še večji učinkovitosti pripomore obsežen program zmanjševanja teže, katerega rezultat je znižanje teže nekaterih modelov za do 40 kg kljub dodajanju številnih elementov nove opreme.

Čeprav izvedenke s pogonom na prednji kolesi predstavljajo večino prodanih vozil na večini trgov, bodo na voljo tudi izvedenke s štirikolesnim pogonom ALL-MODE 4×4-i v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom.