2. mesto za Turka na reliju 1000 Miglia

Avtomobilizem, Slovenija, Šport, Top

V Brescii in okolici Gardskega jezera v Italiji se je v petek in soboto odvijal rally 1000 Miglia, na katerem sta nastopila tudi Rok Turk in sovoznik Enej Ložnar. S Peugeotom 208 R2 sta se uspešno spopadla s 104,42 kilometri hitrostnih preizkušenj v sončnem in toplem vremenu. “Nastop na rallyju nama je odlično uspel, z […]

V Brescii in okolici Gardskega jezera v Italiji se je v petek in soboto odvijal rally 1000 Miglia, na katerem sta nastopila tudi Rok Turk in sovoznik Enej Ložnar. S Peugeotom 208 R2 sta se uspešno spopadla s 104,42 kilometri hitrostnih preizkušenj v sončnem in toplem vremenu.

Rally 1000 Miglia zaznamujejo slikovite trase hitrostnih preizkušenj.

Rally 1000 Miglia zaznamujejo slikovite trase hitrostnih preizkušenj.

“Nastop na rallyju nama je odlično uspel, z doseženimi časi sva zadovoljna.” sta se v cilju veselila odličnega 2. mesta v razredu R2B! Zasedla pa sta tudi 7. mesto v rally pokalu Michelin ter 18. mesto v skupni razvrstitvi. “Nekaj težav sva imela le s prazno pnevmatiko na 4. hitrostni preizkušnji ter z vrtenjem v enem izmed zavojev na zadnji, 8. hitrostni preizkušnji. Konfiguracija cest je nudila obilo dirkaških užitkov, vožnjo skozi skalne tunele ter osupljive razglede na Gardsko jezero.”

Rok Turk in Enej Ložnar

Rok Turk in Enej Ložnar

Naslednji rally ekipo čaka že čez dva tedna,11. in 12. aprila, ko bo na sporedu rally Lavanttal v Avstriji, ki bo tudi prvi letošnji rally za slovensko državno prvenstvo.