Gerčarju v Braziliji ni šlo po načrtih

Motociklizem, Šport, Top

Klemen Gerčar je na tretji dirki letošnjega prvenstva MXGP, ki je bila na sporedu v Braziliji v mestu Penha, južno od Curitibe, ostal brez točk. Na obeh dirkah ga je namreč spremljalo veliko smole, in to ravno v trenutkih, ko je pokazal, da se lahko meri z najboljšimi. Na kvalifikacijah je bil zelo dober 17., […]

Klemen Gerčar je na tretji dirki letošnjega prvenstva MXGP, ki je bila na sporedu v Braziliji v mestu Penha, južno od Curitibe, ostal brez točk. Na obeh dirkah ga je namreč spremljalo veliko smole, in to ravno v trenutkih, ko je pokazal, da se lahko meri z najboljšimi.

Klemen Gerčar

Klemen Gerčar: “V Braziliji me je smola spremljala na vsakem koraku.”

Na kvalifikacijah je bil zelo dober 17., kar je bil prvi znak, da počasi lovi pravo formo. A na prvi dirki so mu jo zagodli tekmeci, saj je tik pred njim na startu padlo nekaj dirkačev, ki so blokirali stezo, zato je obtičal za tem »prometnim zastojem«, medtem pa mu je glavnina tekmecev že ušla in je v cilj pripeljal kot 23. Na drugi dirki pa je odlično startal, se v prvem krogu prebil na tretje oziroma četrto mesto, sicer ga je v naslednjem krogu prehitelo nekaj tekmecev, da bi v drugem krogu, ko je bil sedmi, eden od konkurentov grdo trčil vanj in ga dobesedno pometel z motocikla. Pri padcu si je Klemen poškodoval zapestje, isto, katero je imel poškodovano že na dirki v Katarju, a je stisnil zobe, žal pa je moral zaradi bolečin po dveh dodatnih krogih odnehati v boksih.

»V Braziliji me je smola spremljala na vsakem koraku. Na prvi dirki nisem mogel mimo vseh, ki so padli, na drugi pa sem pokazal, da zmorem in znam, da se hitro učim in se lahko vozim med prvimi desetimi. A potem je eden od tekmecev trčil vame in mi poškodoval zapestje, hotel sem vztrajati, žal pa so bile bolečine prehude. Upam, da ni nič hujšega, da je samo udarec in da bom lahko normalno treniral naprej in se pripravljal na naslednjo dirko, ki bo 13. aprila v Trentinu v Italiji, severno od Verone,« je po dirki povedal Klemen.

Gerčar se še spoznava z motociklom in tekmeci v MXGP.

Gerčar se še spoznava z motociklom in tekmeci v MXGP.

S tem se začenja evropski del letošnjega prvenstva MXGP, kjer si bodo dirke sledile v hitrem tempu, Klemen pa se na njih zdaj podaja, kljub obilni smoli, še bolj optimističen, saj se vedno bolj spoznava z motociklom in tekmeci. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo lahko zavihtel bolj proti vrhu razpredelnice.

MXGP, Brazilija (Penha)

Prva vožnja:
1. Cairoli (Ita, KTM) 35:20,774,
2. Van Horebeek  (Bel, Yamaha) + 15,869,
3. Desalle (Bel, Suzuki) + 20,205,
…,
23. Gerčar (Slo, Honda) – 1 krog

Druga vožnja:
1. Cairoli (Ita, KTM) 35:51,801,
2. Paulin (Fra, Kawasaki) + 5,250,
3. Desalle (Bel, Suzuki) + 8,899,
…,
-. Gerčar (Slo, Honda) odstop

 Skupno točkovanje:
1. Cairoli 142,
2. Paulin 112,
3. Van Horebeek 112,
…,
22. Gerčar 9