Nissan Juke 1.6 DIG-T 4WD Nismo

Nissan, Testi

Oktobra sem za nekaj dni prejel v roke najbolj strupenega majhnega crossoverja – Nissana Juke Nismo. Majhna strupena “žvalca” je naredila tako velik vtis name, da sem se odločil Juke-a odpeljati na hiter izlet. Več v videu

Oktobra sem za nekaj dni prejel v roke najbolj strupenega majhnega crossoverja, ki se trenutno prodaja pri nas – Nissana Juke Nismo. Majhna strupena “žvalca” je naredila tako velik vtis name, da sem se odločil odpeljati na krajši, hiter izlet. Več v spodnjem videu.

nissan juke nismo 2013 test zadekJunija 2012 sem objavil test dizelskega in posledično razumljivo varčnega Nissana Juke z opremo Acenta. Različica NISMO s štirikolesnim pogonom pa je ravno nasprotje tega, kar sem pisal pred dobrim letom dni. V primerjavi z njim je še malce daljši in širši, a enako visok. Testni Nissan Juke Nismo je bil obut v nizkopresečne pnevmatike mer 225/45 R18 znamke Goodyear Eagle F1, ki so omogočale odličen oprijem na različnih podlagah. Dodatni aerodinamični dodatki pa so poleg boljših voznih lastnosti poskrbeli predvsem za še bolj strupen izgled. Bela barva pa mu nedvomno pristoji, zato smo se tudi tokrat odločili za črno-belo kombinacijo fotografij.

nissan juke nismo 2013 test

Mimogrede, Juke Nismo je dobavljiv tudi v različici z zgolj prednim pogonom in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki stane 24.790 evrov. A “naš” Juke Nismo se je ponašal s štirikolesnim pogonom, ki deluje izvrstno. Avto se vozi kot po tirnicah skozi celoten zavoj. Pri tem mu pomaga natančnen krmilni mehanizem. Kot že omenjeno v videu pa ima črno piko zgolj menjalnik CVT, ki bi ga bilo morda bolje zamenjati tudi pri štirikolesno gnani različici z ročnim. A pozor! To velja za tiste, ki si želijo takšen avto vedno gnati do skrajnih zmogljivosti po različnih dirkališčih. Če se želite predvsem kazati s tem avtomobilom, potem boste s CVT-jem zadovoljni. Vožnja z njim je namreč udobnejša, preprostejša.

nissan juke nismo 2013 test notranjost nissan juke nismo 2013 test

V notranjosti se bosta voznik in sovoznik vedno počutila odlično. Juke Nismo ima namreč vrhunska prednja sedeža z veliko bočnega oprijema. Alkantara le še dokazuje visok nivo izdelave. Razumljivo se zadaj sedi slabše, zgolj za silo – a to je že znano dejstvo tega imidž avtomobila, ki ima kratko medosno razdaljo.

In ko potegnem črto je Juke Nismo uživaški avtomobil za tiste, ki si drznejo živeti po svojih pravilih. Ti ne iščejo pregovorno uporabnih in ekonomičnih vozil. Tisto kar si zaželijo si tudi uresničijo. Si ti tudi takšen oziroma takšna?

V spodnjem videu preverite za več informacij…

Anej, drugi komentar

nissan juke nismo 2013 test platiščeNissan Juke je eden izmed tistih avtomobilov, ki te pusti hladnega ali te povsem prevzame. V različici Nismo je ustvarjen za tiste, ki želijo športni duh v tem samosvojem terencu. Pričakovanja so bila ogromna. Motošportni geni in vsa zgodba, ki jo je Nissan uspel naplesti okrog nove športne različice Nismo so napovedovali pravega cestnega dirkača. Juke Nismo nikakor ni slab izdelek, so pa pričakovanja lestvico postavila previsoko zanj. Sedeži so izvrstni, avto ima kar nekaj lepih detajlov, vroč zunanji izgled vendar za dirkaški občutek za volanom vseeno preveč dolgočasen menjalnik, nič kaj odziven motor, ki svoje konje prej skrije kot pokaže. Na koncu sem spadal med tiste, ki me je Juke Nismo pustil precej hladnega. Jutranje vžiganje hladnega motorja pa je kljub temu pustilo na meni dober vtis. Z njim domov ne boste prišli neslišno.

_______
Podatki:

Motor / menjalnik: 1618 cm3, turbobencinski (147 kW/200 KM, 250 Nm pri 2400-4800 vrt./min.) / neskončnostopenjski samodejni
Poraba po ECE: 9,8 / 6,0 / 7,4 (CO2: 169 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 200 km/h / 8,2 sekund
Dolžina / širina / višina: 4165 / 1770 / 1565 mm
Medosna razdalja: 2530 mm
Teža: 1285 kg
Posoda za gorivo: 50 l
Št. sedežev: 5
Prtljažnik: 251 – 786 l

Osnovna cena testnega vozila: 28.240 EUR