Nissan Bladeglider

Aktualno, Saloni

Nissan Bladeglider, ki prav z vsako komponento odraža inovativnost in vznemirljivost, se je v Evropi prvič predstavil na ženevskem avtomobilskem salonu 2014. Ta Nissanov najnovejši konceptni športni avtomobil bo spremenil dosedanji pogled na športne avtomobile na področju vodljivosti, zaviranja in razporeditve teže.

Nissan Bladeglider

Nissan Bladeglider, ki prav z vsako komponento odraža inovativnost in vznemirljivost, se je v Evropi prvič predstavil na ženevskem avtomobilskem salonu 2014. Ta Nissanov najnovejši konceptni športni avtomobil bo spremenil dosedanji pogled na športne avtomobile na področju vodljivosti, zaviranja in razporeditve teže.

Nissan BladeGlider ima radikalno ozek prednji kolotek, zaradi česar je prednji del znatno ožji od zadnjega, avtomobil pa je ob pogledu z vrha navzdol videti kot puščica. Ta tehnologija, ki je bila prvič predstavljena na avtomobilskem salonu v Tokiu novembra 2013, se zgleduje po Nissanovem dirkalniku ZEOD RC (Zero Emission on Demand Race Car) s hibridnim bencinsko-električnim pogonom, ki bo s svojim dizajnom z ozkim prednjim kolotekom na letošnji dirki v Le Mansu zasedal “garažo 56”. Direktor inovacij na področju športnih avtomobilov pri Nissanu in oblikovalec vozila ZEOD RC, Ben Bowlby, je z nasveti pomagal tudi pri razvoju avtomobila BladeGlider.

Nissan Bladeglider

Vsakdo, ki prvič vidi avtomobil z ozkim prednjim kolotekom, je skeptičen glede njegove vodljivosti,” pravi Bowlby. “Konceptni avtomobil se je na dirkalni stezi izkazal za enako hitrega, kot so njegovi glavni tekmeci. Prepričan sem, da se bo BladeGlider na začetku srečal s podobnimi pomisleki. Vendar pa mi po obsežnem preizkušanju na dirkalni stezi, kjer so bili za volanom avtomobila Nissan BladeGlider dirkalni vozniki, vemo, da ta lahko postane najbolj vodljiv avtomobil serijske proizvodnje na svetu.”