Faggioli gre h konkurenci

Avtomobilizem, Šport, Top

Evropski prvak v gorsko-hitrostnem dirkanju je pred novo sezono prestopil k francoski tovarniški ekipi Norma, ki se ukvarja s proizvodnjo dirkalnih prototipov za tovrstne dirke. Simeone Faggioli je od leta 2009, ko je na prestolu najboljšega v Evropi nasledil Lionela Regala, osvojil 5 zaporednih naslovov prvaka. Ob vseh je vozil tovarniško pripravljen dirkalnik italijanske Oselle. […]

Evropski prvak v gorsko-hitrostnem dirkanju je pred novo sezono prestopil k francoski tovarniški ekipi Norma, ki se ukvarja s proizvodnjo dirkalnih prototipov za tovrstne dirke.

Simeone Faggioli je od leta 2009, ko je na prestolu najboljšega v Evropi nasledil Lionela Regala, osvojil 5 zaporednih naslovov prvaka. Ob vseh je vozil tovarniško pripravljen dirkalnik italijanske Oselle. Normin novi dirkalnik nosi oznako M20 FC, poganja pa ga 3-litrski Zytekov motor V8. Velja omeniti, da z dirkalniki te znamke tekmujeta tudi brata Patrik in Aleksander Zajelšnik, ki uspešno zastopata slovenske barve na dirkah po Evropi.

Prva fotografija novega dirkalnika s francoskega dirkališča Pau-Arnos

Prva fotografija novega dirkalnika s francoskega dirkališča Pau-Arnos

Evropsko gorsko-hitrostno prvenstvo se bo s prvo dirko začelo 13. aprila v francoskem St. Pierru. Upamo, da bomo Faggiolija v novem dirkalniku imeli letos priložnost videti tudi v Sloveniji, zadnji vikend avgusta v Ilirski Bistrici, ki bo že osmič zapored štela za to tekmovanje.