Nepregledna množica pozdravila svetovnega prvaka v Šentvidu pri Stični

Aktualno, Motociklizem

Šesta dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu je postregla z dirkami polnih presenečenj in preobratov. Nekaj tega gre gotovo na račun muhastega vremena, ki je sicer poskrbel, da se ni prašilo a z blatom dodobra otežil pogoje na sicer odlično pripravljeni stezi v Dolini pod Kalom. V kraljevi kategoriji MX Open je slavil Peter Irt […]

Šesta dirka AMZS državnega prvenstva v motokrosu je postregla z dirkami polnih presenečenj in preobratov. Nekaj tega gre gotovo na račun muhastega vremena, ki je sicer poskrbel, da se ni prašilo a z blatom dodobra otežil pogoje na sicer odlično pripravljeni stezi v Dolini pod Kalom. V kraljevi kategoriji MX Open je slavil Peter Irt v kategoriji MX2 pa Jan Pancar.

Na stezi ‘Cukrca’ je 8000 obiskovalcev v fantastičnem vzdušju pozdravila novega svetovnega MXGP prvaka, ki je v pri vožnji takoj po štartu povedel in pokazal svojo suverenost. Toda le dva kroga pred koncem iztega uradnega časa prve vožnje, mu je tehnična okvara na motociklu preprečila ,da bi prišel do maksimalnega izkupička točk. V Drugo je Gajser z novim agregatom v motociklu odpeljal popolno dirko in z veliko prednostjo zmagal, vmes pa nekajkrat pozdravil navdušeno publiko, ki je z ovacijami odgovarjala na vsak njegov ‘whip’ med skokom. Tim je na koncu zasedel skupno peto mesto. V kraljevi kategoriji sta si drugo in tretje mesto razdelila Toni Mulec in Aljoša Molnar. V kategriji MX2 pa Anej Doplihar in Miha Bubnič.

sprejem-tim-in-bogo-gajser

Tima Gajserja, Jana Pancarja in Jerneja Irta že prihodnji teden čaka ekipna dirka, kjer bodo v italijanski Maggiori branili barve Slovenije na tradicionalnem pokalu narodov.

Sedma in s tem tudi finalna dirka za državno prvenstvo bo v Orehovi Vasi, na kraljici slovenskih stez.

Rezultati 6. dirke za AMZS motokros državno prvenstvo Slovenije, Šentvid pri Stični:

  • DP 50 JUN: 1. Oblak Žak, 2. Plantaš Dario; 3. Pleško Rus Maj,…
  • DP 65 JUN: 1. Peklaj Jaka, 2. Šterpin Matija, 3. Ribič Mia,…
  • DP 85: 1. Hranić Nikola, 2. Ronzulo Aleks, 3. Polajžer Gašper,…
  • DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Gregorka Matic, 3. Fakin Matej,…
  • DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Doplihar Anej, 3. Bubnič Miha,…
  • DP VETERANI 50: 1. Bogomir Gajser, 2. Fortuna Alojzij, 3. Vidic Gorazd, …
  • ODP VETERANI 40: 1. Ferš Leon, 2. Pancar Igor,3. Braim Danko, …
  • DP OPEN: 1. Irt Peter, 2. Mulec Toni, 3. Molnar Aljoša,…
  • PP R3: 1. Žaler Žan, 2. Jakša Denis, 3. Perčič Davor…