Motoristi lahko s to pnevmatiko prevozijo do dvakrat več kilometrov

Aktualno, Motociklizem

Dunlop je na evropskem trgu predstavil novo pnevmatiko s tehnologijo Multi-Tread™ (MT) za zadnja kolesa, ki zagotavlja izjemno število prevoženih kilometrov in odlično vodljivost. Motoristi bodo lahko z novo pnevmatiko Elite 4 podvojili število kilometrov, ki so jih v preteklosti prevozili s pnevmatikami, izdelanimi iz ene same zmesi. Edinstvena tehnologija Multi-TreadTM Dunlopova tehnologija Multi-TreadTM je bila […]

Dunlop je na evropskem trgu predstavil novo pnevmatiko s tehnologijo Multi-Tread™ (MT) za zadnja kolesa, ki zagotavlja izjemno število prevoženih kilometrov in odlično vodljivost. Motoristi bodo lahko z novo pnevmatiko Elite 4 podvojili število kilometrov, ki so jih v preteklosti prevozili s pnevmatikami, izdelanimi iz ene same zmesi.

Edinstvena tehnologija Multi-TreadTM

dunlopova-tehnologija-multi-treadtmDunlopova tehnologija Multi-TreadTM je bila zasnovana za čim več prevoženih kilometrov in čim boljšo vodljivost. Zadnja pnevmatika tako na račun čvrste in trpežne zmesi v središčnem delu tekalne plasti ohranja daljšo življenjsko dobo, posebna zmes po zunanjih robovih tekalne plasti pa izboljšuje bočni oprijem.

Nov dezen tekalne plasti, uporabljen pri Elite 4, sega na področje dirkalnih pnevmatik. Izvira namreč iz Dunlopovega znamenitega dezena s kanali v obliki »kosekans« krivulje in prinaša številne prednosti:

  1. Boljši oprijem na mokri podlagi: dolgi kanali v tekalni plasti pripomorejo k boljšemu odvajanju vode in posledično povečani zmogljivosti v mokrem.
  2. Zanesljiva vožnja: oblika tekalne plasti zagotavlja enakomerno obrabo od središčnega do ramenskega dela, s tem pa tudi po številnih prevoženih kilometrih še vedno omogoča zanesljivo vodenje motornega kolesa.
  3. Tišja vožnja: obe, sprednja in zadnja pnevmatika, sta zasnovani tako, da je hrup ob stiku s podlago čim manjši, kar prispeva k tišji vožnji.

Pnevmatika je primerna za številne nove modele motornih koles, poleg tega pa tudi starejšim prinaša novo življenjsko energijo. Na voljo je v velikem razponu dimenzij, šestih sprednjih in štirih zadnjih, s čimer zajame najrazličnejše modele, na razpolago pa je tako z diagonalno kot tudi z radialno zgradbo. Pester izbor dimenzij Elite 4 zajema tudi pnevmatike za Hondine modele Gold Wing.