Najtežja vprašanja iz CPP

Aktualno, PR novica

Poznate koga, ki ga v kratkem čaka opravljanje vozniškega izpita ali pa bi sami radi obnovili znanje CPP?

Svoje poznavanje teorije vožnje lahko preverite na vprašanjih, ki so jih zbrali na portalu Vozim se in ki kandidatom za vozniški izpit povzročajo največ preglavic.

Vprašanje o nočni vožnji in uporabi dolgih luči

Eno od bolj problematičnih vprašanj se nanaša na vožnjo ponoči, in se glasi:

Ponoči vozimo

  1. Praviloma z zasenčenimi žarometi, dolge žaromete pa vklopimo le po potrebi.
  2. Praviloma z dolgimi žarometi.

Pravilen je drugi odgovor. Zaradi slabše vidljivosti morate med vožnjo ponoči praviloma uporabljati dolge luči. Dolg snop svetlobe namreč omogoča precej boljšo vidljivost.

Pa veste tudi, kdaj morate z dolgih luči preklopiti na zasenčene? To storite takrat, ko ste na cesti s cestno razsvetljavo in v predoru, saj sta tam osvetlitev in vidljivost ustrezni. Prav tako pa tudi takrat, ko vam nasproti prihaja drugo vozilo, skupina pešcev ali tirno vozilo in če dohitevate vozilo na istem voznem pasu.

Vas zanimajo tudi ostala najtežja vprašanja iz CPP? Skupaj s pravilnimi odgovori in razlago jih najdete v članku.

Dogodek za mlade voznike

Kljub temu da imajo mladi vozniki sveže znanje CPP in vožnje, pa so bolj nagnjeni k temu, da so udeleženi v prometni nesreči. O tem, kako lahko premagajo strah pred vožnjo, še posebej po slabi izkušnji na cesti, bosta 19. 11. 2022 na dogodku Kako spreten si pa ti za volanom?, ki ga v digitalnem centru Triglav Lab organizira Zavarovalnica Triglav, govorila gamerja Jaka Krčovnik in Žiga Lah. Poznate mladega voznika, ki bi ga tak dogodek zanimal? Povabite ga, da se prijavi.