Na kaj paziti pri nakupu rabljenega vozila

Aktualno

Razmišljate o nakupu rabljenega avtomobila? To je lahko odlična priložnost za to, da prihranite in hkrati pridobite vozilo, ki vam bo še dolgo in dobro služilo. A le, če se boste nakupa lotili premišljeno in sistematično.

Nasvete za ogled in testno vožnjo rabljenega avta po korakih so pripravili na portalu Vse bo v redu.

Pregled ponudbe

Če kupujete rabljen avtomobil, je najbolj priporočljivo, da ga kupite od prvega lastnika, ki naj bi dobro poznal zgodovino vozila. Prav tako je dobra izbira nakup od trgovca, ki tudi za ponudbo rabljenih vozil jamči z verodostojnimi podatki in tehnično brezhibnostjo. Najbolj tvegan pa je lahko nakup rabljenega avtomobila iz tujine, še posebej če nima dokumentov, iz katerih je razvidna zgodovina avtomobila.

Ko pregledujete ponudbo rabljenih avtomobilov bodite zato pozorni predvsem na oglase, iz katerih je razvidno, da prodajalec omogoča tudi vpogled v lastniško in servisno ozadje, podprto z ustrezno dokumentacijo.

Ogled vozila in testna vožnja

Na prvem ogledu vozila pozorno preglejte, v kakšnem stanju so pnevmatike in platišča. Ob tem bodite še posebej pozorni na neenakomerno obrabo pnevmatik ali poškodovana platišča, saj to lahko nakazuje večje težave z geometrijo podvozja.

Na kaj pa morate biti pozorni na testni vožnji in ob pregledu dokumentacije? Nadaljujte z branjem.>>