Vse, kar morate vedeti o avtomobilskih zavarovanjih

Aktualno

Čeprav je za vaše vozilo obvezno le zavarovanje avtomobilske odgovornosti, to ni edino, ki ga je priporočljivo imeti.

Ustrezno avtomobilsko zavarovanje vam namreč pomaga tudi v primeru nezgode ali drugih težav z vašim avtomobilom in vas takrat olajša finančnih skrbi. Nasvete, kako ga izbrati, da bo temu res tako, so pripravili na portalu Vse bo v redu.

Obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti

V prvi vrsti je za lastnike avtomobilov zakonsko obvezno zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO). Še posebej priporočljivo je, da zavarovanje AO dopolnite z zavarovanjem voznika AO+, saj obvezno zavarovanje krije le škodo, povzročeno drugim udeležencem prometne nesreče. Z AO + pa bodo kriti tudi stroški zdravljenja in rehabilitacije, v kolikor ju boste ob morebitni nesreči potrebovali vi. Prav tako je na mestu sklenitev splošnega kasko zavarovanja in delnih kombinacij. S tem boste poskrbeli tudi za kritje škode, ki nastane v prometu ali med mirovanjem zaradi uničenja, poškodovanja ali kraje vašega avtomobila.   

V veliko pomoč vam je asistenca

Ko ste na poti, vam lahko nesreča ali okvara vozila prekrižata kar nekaj načrtov. Še posebej, ko ste v tujini, sredi nepoznanega, je reševanje težav z vozilom lahko zelo zahtevno. V primeru okvare ali katere koli druge škode vašega vozila vam lahko težave olajša zavarovanje avtomobilske asistence. Asistenčni center Zavarovalnice Triglav vam je namreč na voljo 24 ur na dan in zagotavlja pomoč za vas, vaše sopotnike in vaše vozilo, tako v Sloveniji kot tudi v tujini.

V nadaljevanju pa preberite tudi, zakaj mladi vozniki potrebujejo posebno zavarovanje ter kje in kako lahko avtomobilska zavarovanja sklenete.