Če vam avto zalije morje

Aktualno

Poplavljanje morja zaradi ekstremnih vremenskih pojavov, ki so vse pogostejši, lahko poškoduje vaše vozilo tudi, če se vam to zdi malo mogoče. Kako ukrepati, če se zgodi?

Bo škodo krila zavarovalnica? Odgovore in nasvete so zbrali na portalu Vse bo v redu.

Vam lahko pomaga zavarovanje?

Čeprav morda mislite, da kasko zavarovanje krije vsako škodo, ki se lahko zgodi na vašem vozilu, temu ni tako. Splošni kasko krije škodo, ki nastane na vozilu zaradi dogodkov v prometu in ob mirovanju vozila, škodo zaradi dejanj tretjih oseb in škodo zaradi posebnih dogodkov, kot je denimo padec letala na avto.

Kombinacija D delnega kaska

Škodo, ki jo na vašem avtomobilu povzročijo naravne nesreče, med katere poleg poplave spadajo še požar, potres, toča, vihar, direktni udara strele ipd., pa krije kombinacija B delnega kaska. To lahko le z nekaj kliki sklenete tudi po spletu.

Sklenete jo lahko le skupaj s splošnim kaskom ali zavarovanjem avtomobilske odgovornosti in se izognete morebitnim stroškom, ki nastanejo kot posledica naravnih nesreč. A pozor! Če je bilo poplavljanjem morja izdano opozorilo, da obstaja možnost za to, vi pa avta niste umaknili na varno, zavarovanje nastale škode na vašem vozilu ne bo krilo.

Kaj pa, če z avtomobilom zapeljete na poplavljeno območje? Bo zavarovanje krilo nastalo škodo? Preverite v nadaljevanju.