Na dirki v Franciji Patrik Zajelšnik prvi v razredu in peti skupno

Avtomobilizem, GHD, Šport

Minulo nedeljo sta na 3. dirki letošnjega francoskega državnega prvenstva v gorsko hitrostnem avtomobilizmu nastopila tudi brata Zajelšnik. Patrik je bil odličen 5. v skupni uvrstitvi, Aleksander pa je osvojil 26. mesto. V svojem razredu pa sta bila prvi in tretji. 45. mednarodna dirka Cote d’Abreschviller – St. Quirin blizu mesta Sarrebourg v pokrajini Moselle […]

Minulo nedeljo sta na 3. dirki letošnjega francoskega državnega prvenstva v gorsko hitrostnem avtomobilizmu nastopila tudi brata Zajelšnik. Patrik je bil odličen 5. v skupni uvrstitvi, Aleksander pa je osvojil 26. mesto. V svojem razredu pa sta bila prvi in tretji.

Patrik Zajelšnik je bil najhitrejši Slovenec na dirki

Patrik Zajelšnik na lanski izvedbi dirke v Ilirski Bistrici

45. mednarodna dirka Cote d’Abreschviller – St. Quirin blizu mesta Sarrebourg v pokrajini Moselle blizu meje z Nemčijo poteka na kratki, le 2100 m dolgi progi, ki jo najhitrejši vozniki prevozijo v manj kot eni minuti! Prijavljenih je bilo 142 nastopajočih, do cilja v nedeljo jih je zdržalo 133, med njimi tudi oba člana V Racinga. Hitrejši je bil mlajši Patrik, ki je krojil vrh tekmovanja, v cilju pa z dvema sekundama zaostanka za zmagovalcem osvojil 5. mesto v skupni uvrstitvi ter zmago v razredu E2SC. Velja omeniti, da vodilni francoski dirkači tekmujejo z dirkalniki, v katere so vgrajeni izjemno močni 4-litrski motorji, ki imajo od motorja Zajelšnikove Norme kar okoli 100 konjskih moči več. Starejši Aleksander je bil skupno 26. z 9,8 sekunde zaostanka, a je bilo to dovolj za 3. mesto v razredu E2SC. Oba vozita prototip Norma M20 F, a v Patrikovo je vgrajen bistveno močnejši, 3 litrski V8 motor. Poudariti velja, da so bili najhitrejši trije vozniki, vsi za volanom najnovejšega prototipa Norma F20 FC, v cilju z razliko manj od sekunde! Zmagal je Nicolas Schatz, drugi je bil Sebastien Petit, ki je večkrat nastopil tudi pri nas, tretji pa Cyrille Frantz.

Brata Zajelšnik naslednja dirka čaka že ta vikend v Eschdorfu (Luksemburg), ki je bil lani oktobra prizorišče evropskega Mastersa, kjer je bil prav Patrik Zajelšnik edini slovenski predstavnik.