DTM: BMW vstopa v sezono 2015 kot branilec naslova

Avtomobilizem, KHD, Šport

Začetek DTM sezone 2015 ta konec tedna v Hockenheimu prinaša veliko novosti za BMW Motorsport. Prvič v petnajstih letih bo priljubljena serija sestavljena iz sobotne 40-minutne in nedeljske 60-minutne dirke, na katerih se bo podelilo enako število točk. Skupno čaka BMW dirkače in ekipe 18 dirk, ki se bodo zvrstile v devetih koncih tedna. Tako […]

Začetek DTM sezone 2015 ta konec tedna v Hockenheimu prinaša veliko novosti za BMW Motorsport. Prvič v petnajstih letih bo priljubljena serija sestavljena iz sobotne 40-minutne in nedeljske 60-minutne dirke, na katerih se bo podelilo enako število točk. Skupno čaka BMW dirkače in ekipe 18 dirk, ki se bodo zvrstile v devetih koncih tedna.

P90179412-highRes

Tako kot lani bo tudi v sezoni 2015 na štartu osem dirkalnikov BMW M4 DTM, s katerimi upravljajo izkušene BMW ekipe RMG, Schnitzer, RBM in MTEK. Branilec naslova, Marco Wittmann, bo na prvi sobotni dirki nastopil s številko ena. Ekipa BMW Team RMG bo s svojimi dirkači Maximom Martinom, Martinom Tomczykom, Antóniom Félixom da Costo, Augustom Farfusom, Brunom Spenglerjem in Timom Glockom ponovno naskakovala vrh. Del vozniške zasedbe je tudi novinec v ekipi BMW Team RMG Tom Blomqvist.

P90180972-highRes

V letošnji sezoni do sprememb ni prišlo zgolj pri dirkaškem formatu, pač pa tudi pri pravilih: tako bo v sezoni 2015 na voljo zgolj ena vrsta gum. Dvoje dvajset minutnih kvalifikacij v soboto in nedeljo ter obe dirki bosta potekali na standardnih gumah. Vsak voznik bo imel na voljo štiri komplete koles za suho stezo. Vozniki bodo imeli več možnosti uporabe sistema DRS (Drag Reduction System): po novem bodo vozniki sistem lahko uporabljali trikrat na krog, v kolikor bodo ob prečkanju štartno-ciljne črte za vozilom pred seboj zaostajali manj kot sekundo. Ob pritisku na gumb bo lahko voznik za lažje prehitevanje upognil zadnje krilce za 18 stopinj, medtem ko se je v pretekli sezoni krilce lahko upognilo za največ 16 stopinj.