BMW predstavlja prvi val izbranih tehnoloških inovacij

Novosti

BMW z delavnico za tehnologijo in inovacije predstavlja začetni izbor razvojnih poudarkov, s katerimi bo nova modelna serija BMW serije 7 postavila nove standarde na področju lahke konstrukcije, vozne dinamike, udobja, inteligentne povezljivosti in delovanja. Obsežna raba CFRP v strukturi potniške celice, natančna in podrobna uporaba lahke konstrukcije in nova generacija motorjev bodo skupaj prispevali […]

BMW z delavnico za tehnologijo in inovacije predstavlja začetni izbor razvojnih poudarkov, s katerimi bo nova modelna serija BMW serije 7 postavila nove standarde na področju lahke konstrukcije, vozne dinamike, udobja, inteligentne povezljivosti in delovanja.

Obsežna raba CFRP v strukturi potniške celice, natančna in podrobna uporaba lahke konstrukcije in nova generacija motorjev bodo skupaj prispevali k zmanjšanju mase luksuzne limuzine, obenem pa znižali tudi porabo goriva in vrednosti emisij. Udobje, varnost in doživetje v vožnji, ki jih ponuja novi BMW serije 7, izkoriščajo prednosti nove tehnologije šasije, izjemnih možnosti interakcije s tehnologijo infozabave avtomobila in širšega izbora sistemov za pomoč vozniku iz sklopa BMW ConnectedDrive.

bmw-prve-inovacije

BMW predstavlja prvi val izbranih tehnoloških inovacij, ki so plod razvoja naslednje generacije modelne serije BMW serije. Nova izvedba luksuzne limuzine znova utira pot pionirskim inovacijam na področju lahke konstrukcije in inteligentne povezljivosti.

Izbrane tehnološke inovacije

 • BMW EfficientLightweight v novem BMW serije 7: masa vozila zmanjšana tudi do 130 kilogramov v primerjavi s predhodnimi modeli.
 • Karbonsko jedro: obsežna raba plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP) v potniški celici s prenosom tehnologije iz modelov BMW i.
 • Novi šestvaljni vrstni bencinski motor iz najnovejše generacije pogonskih enot BMW Group; najnovejša tehnologija BMW TwinPower Turbo dviguje učinkovitost na naslednjo raven.
 • Moč motorja se kanalizira prek dodatno razvitega 8-stopenjskega menjalnika Steptronic z izpopolnjeno notranjo učinkovitostjo in strategijo prestavljanja, podprto z navigacijskimi podatki.
 • Novo oblikovano stikalo za uravnavanje vozne dinamike z načinom ADAPTIVE v sklopu osnovne opreme.
 • Edinstveno ravnovesje med športno zmogljivostjo in udobjem v vožnji v razredu luksuznih limuzin; oba načina užitka v vožnji bistveno zvišujejo sofisticirana tehnologija in inovativni sistemi šasije; nastavitve avtomobila se lahko sistemsko ali ročno umerjajo glede na dano situacijo.
 • Zračno vzmetenje z dvema premama in samodejno samoizravnavo in elektronski nadzor blažilnikov v sklopu osnovne opreme.
 • Dodano izboljšanje udobja v vožnji, dinamike in uravnoteženosti, ki ga prinaša tehnologija šasije iz sklopa dodatne opreme; integralno aktivno krmiljenje je sedaj na voljo v kombinaciji z BMW xDrive; dodatno izpopolnjen sistem Dynamic Drive zmanjšuje nagibanje vozila s pomočjo elektromehanskih stabilizatorjev.
 • Izjemna predanost uporabi tehnologije BMW EfficientDynamics; edinstven celostni paket tehnologije BMW EfficientLightweight, najnovejša generacija motorjev, predvidljiva strategija delovanja in izredna aerodinamika prinašajo bistveno zmanjšanje porabe goriva v povezavi s še večjim užitkom v vožnji.
 • Operacijski sistem iDrive sedaj vključuje zaslon na dotik za intuitivno upravljanje številnih funkcij; prikazovalnik in krmilna enota sistema avtomatske klimatske naprave prav tako ponujata upravljanje na dotik.
 • Svetovna premiera za BMW Gesture Control: 3D senzor omogoča intuitivno in enostavno interakcijo s sistemom infozabave prek predhodno določenih gibov dlani.
 • Daljinski nadzor parkiranja z BMW Display Key.
 • Driving Assistant sedaj vključuje dodatni funkciji za preprečevanje naleta in opozarjanje na prečni promet.
 • Driving Assistant Plus sedaj vključuje pomočnika za krmilni in smerni nadzor, kot tudi sistem za opozarjanje na zapustitev voznega pasu z aktivno zaščito pred stranskim trkom.