Motokros: Gajser zanesljivo do vodstva v državnem prvenstvu

Aktualno, Motociklizem, Šport

Tim Gajser je na uvodni dirki državnega prvenstva Slovenije v Brežicah prepričljivo privozil do prve dvojne zmage. Drugo mesto je osvojil Klemen Gerčar, tretje pa hrvaški predstavnik Hrvoje Karas. Na dirki je sodelovalo 85 tekmovalcev v devetih kategorijah. Hladno vreme ni pregnalo nekaj tisoč gledalcev, da ne bi v živo prišli pogledati motokros spektakla na […]

Tim Gajser je na uvodni dirki državnega prvenstva Slovenije v Brežicah prepričljivo privozil do prve dvojne zmage. Drugo mesto je osvojil Klemen Gerčar, tretje pa hrvaški predstavnik Hrvoje Karas. Na dirki je sodelovalo 85 tekmovalcev v devetih kategorijah.

Start dirke MX Open

Start dirke MX Open

Hladno vreme ni pregnalo nekaj tisoč gledalcev, da ne bi v živo prišli pogledati motokros spektakla na stezi Prilipe, kjer so najboljši motokrosisti odpeljali prvo do sedmih dirk za državno prvenstvo v motokrosu. Tako zvezdniške zasedbe kot na uvodni dirki že nekaj časa ni bilo na domačih tleh. Poleg Tima Gajserja, ki je z atraktivnimi vožnjami seveda glavni magnet za publiko sta nastopila tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, sicer oba voznika elitne kategorije svetovnega prvenstva MXGP.

Klemen Gerčar

Klemen Gerčar

Tim Gajser je z dvema popolnima predstavama prikazal svoje mojstrstvo in z atraktivno vožnjo navduševal gledalce ob stezi. “Steza je bila zaradi deževja med tednom nekoliko bolj razmočena kot po navadi, zato so se čez dan naredili kar globoki kanali in luknje. Zame je bila druga vožnja najboljša, zelo dober trening za naslednjo MXGP dirko v Valkenswaardu na Nizozemskem. Zelo sem užival in vozil povsem sproščeno kar pa je tako ali tako edina pot do uspeha in hitrih časov.”

Klemen Gerčar, član domačega kluba AMD Brežice, ki letos slavi častitljivi jubilej, saj praznujejo 70 let obstoja, nekako ni našel odgovora na Gajserjevo hitrost in je kljub nekaj smole v prvi vožnji na koncu vseeno zadovoljen stopil na drugo stopničko. Dobro formo je pokazal Peter Irt, ki je ob poškodovanem bratu Jerneju edini zastopal najštevilčnejšo motokros družino pri nas. V prvi vožnji je bil prepričljivo drugi, v drugo pa je v zaključnem delu dirke nesrečno pristal na zadnjem blatniku počasnejšega tekmovalca, padel in s poškodovano roko odstopil.

Jan Pancar je tudi na uvodni dirki pokazal, da mu v kategoriji MX2 ni para in z dvema zmagama odnesel maksimalno število točk. Sam sicer ni bil še povsem zadovoljen s svojima vožnjama a komaj 15 letni up dolenjskega motokrosa je segel visoko tudi v absolutni konkurenci kategorij MX2 in MX Open.

V razredu do 125 kubičnih centimetrov je z dvema zmagama slavil Luka Milec in nadaljuje lanskoletni niz odličnih predstav kljub poškodbi stegenske mišice in gležnja. Na motociklu je izgledal kot da je popolnoma zdrav, no do zmagovalnega odra pa je moral kar ‘pritancati’. Med šibkejšimi dvotaktniki, torej v razredu MX85 je z dvojno zmago upravičil naslov favorita lanskoletni prvak Maks Mausser, ki je ravno na dan dirke praznoval svoj 13. rojstni dan. Med mlajšimi veterani je zmagal Borut Koščak, med starejšimi pa sveži “abrahamovec” Bogomir Gajser.

Bogomir Gajser

Bogomir Gajser

V pokalnem tekmovanju R3, ki je zadnja stopnica za nastop na državnem prvenstvu v razredu MXOpen ali MX2 je z dvojnim drugim mestom zmage razveselil Žan Žaler. Med najmlajšimi sta obe zmage romale v roke tujih tekmovalcev, v razredu MX50 je slavil Hrvat Dario Plantaš, v MX65 pa Italijan Mateo Russi.

Žan Žaler

Žan Žaler

Na stezi Prilipe bodo že 3. aprila znova zabrneli motorji, tokrat za evropsko prvenstvo v razredu MX85, MX65 in MXOpen. Naslednja dirka za Državno prvenstvo v motokrosu bo 24.4. v Slovenskih Konjicah.

Rezultati 1. dirke za Motokros državno prvenstvo Slovenije, Prilipe (Brežice):
DP 50 JUN: 1. Plantaš Dario, 2. Oblak Žak, 3. Osek Lukas,…
DP 65 JUN: 1. Russi Mateo, 2. Šterpin Matija, 3. Zanocz Noel,…
DP 85: 1. Mausser Maks, 2. Hranić Nikola, 3. Robek Matevž,…
DP 125 2T: 1. Milec Luka, 2. Hribar Jan, 3. Krakolini Markus,…
DPMX2: 1. Pancar Jan, 2. Doplihar Anej , 3. Crknovič Luka,…
DP VETERANI 50: 1. Bogomir Gajser, 2. Fortun aAlojzij, 3. Vidic Gorazd,…
ODP VETERANI 40: 1. Koščak Borut, 2. Zanocz Roland, 3. Pancar Igor,…
DP OPEN: 1. Gajser Tim, 2. Gerčar Klemen, 3. Karas Hrvoje,…
PP R3: 1. Žaler Žan, 2. Vegelj Nace, 3. Tič Tilen,…