Lema Racing pred izzivom v Evropskem prvenstvu turnih avtomobilov – ETCC

Aktualno, Avtomobilizem, KHD, Slovenija, Šport

Slovenska dirkaška ekipa Lema Racing, ki tekmuje na dirkališčih in v različnih prvenstvih širom Evrope, je pred novim velikim projektom: V letošnji sezoni se v okrepljeni zasedbi podaja v Evropsko prvenstvo turnih avtomobilov – ETCC. K velikim dosežkom v prvenstvu, kjer se bodo predstavili kot prva slovenska ekipa, bodo poskušali stremeti z evropsko uveljavljenima dirkačema […]

Slovenska dirkaška ekipa Lema Racing, ki tekmuje na dirkališčih in v različnih prvenstvih širom Evrope, je pred novim velikim projektom: V letošnji sezoni se v okrepljeni zasedbi podaja v Evropsko prvenstvo turnih avtomobilov – ETCC. K velikim dosežkom v prvenstvu, kjer se bodo predstavili kot prva slovenska ekipa, bodo poskušali stremeti z evropsko uveljavljenima dirkačema ter novima dirkalnikoma.

Moštvo je trenutno v fazi temeljitega testiranja in priprav na novo sezono, ki se bo začela 3. aprila na francoskem dirkališču Paul Ricard. Dirkača, ki bosta predstavljena v prihodnjih dneh, sicer ne prihajata iz Slovenije, a sta domačim ljubiteljem avtošporta že dobro poznana. Oba sta dirkalnika (gre za novi Seat Leon Cup Racer) že spoznala in se v njiju dobro počutita. Seatov dirkalnik s 330 konjskimi močmi, ki jih iztisne iz dvolitrskega prisilno polnjenega motorja, trenutno velja za enega izmed najbolj konkurenčnih v svetu dirk turnih avtomobilov.

»Vesel sem, da se nam je uspelo lotiti projekta nastopanja v ETCC. Čeprav bo sezona v tem prvenstvu za nas prva in zelo težka, pričakujemo in si želimo bojev za visoka mesta. Zadovoljen bi bil, če bi se uspeli prav na vsaki dirki boriti za zmagovalni oder, to pa bi na koncu lahko prineslo tudi lep rezultat v skupni razvrstitvi prvenstva. S tem namenom ekipa že nekaj časa trdo dela in testira. Tudi dirkalnika sta že pripravljena na optimalni ravni. Obetavno se mi zdi tudi sodelovanje z našima letošnjima dirkačema – z enim izmed njiju imamo tudi že odlične izkušnje iz preteklih sezon,« je misli pred odhodom na testiranje v Francijo strnil vodja ekipe Mirko Marinšek.

Imeni voznikov bosta razkriti v prihodnjih dneh

Imeni voznikov bosta razkriti v prihodnjih dneh

Sezona bo trajala od začetka aprila do začetka oktobra, obsegala pa bo 6 dirkaških vikendov. Vsi bodo pokriti tudi s TV prenosi televizije Eurosport.

Koledar ETCC 2016:

3. april 2016: Circuit Paul Ricard (Francija)
17. april 2016: Slovakia Ring (Slovaška)
28. maj 2016: Nürburgring Nordschleife (Nemčija)
12. junij 2016: Circuito Internacional de Vila Real (Portugalska)
10. julij 2016: Circuit de Nevers Magny-Cours (Francija)
2. oktober 2016: Autodromo Enzo e Dino Ferrari, Imola (Italija)